Search

Duizend kerstkaartjes voor senioren

copyright foto Els Deleu

De Zonta Sisters zijn een groep jonge vrouwen die zich onder de vleugels van Zonta Kortrijk willen inzetten voor de maatschappij. Zij verdelen rond de kerstperiode duizend kerstkaartjes voor de bewoners van verschillende Kortrijkse woonzorgcentra.

“We lieten vier verschillende zelf ontworpen kerstkaartjes drukken”, vertelt Maxime Verthé van De Zonta Sisters. “We begonnen vorig jaar in de coronaperiode met dat knuffelkaartenproject, en zetten ons er dit jaar opnieuw voor in. We willen eenzaamheid tegengaan, en een kaartje krijgen in de kerstperiode kan deugddoend zijn. Het is nog altijd leuker om een authentiek kerstkaartje in plaats van een gewoon berichtje te krijgen. Het is ook een perfect intergenerationeel project.”

De kaartjes werden geschreven door de 8 Zonta Sisters en ook door kinderen van BuLo De Zon in Ingelmunster. Dit jaar zijn er duizend kaartjes.

De Zonta Sisters is de jongerenafdeling van Zonta Kortrijk. Je kan er als vrouw lid worden vanaf het moment dat je werkt tot de leeftijd van 32 jaar.

Wie zich ook wil inzetten voor maatschappelijke projecten en lid wil worden van de Zonta Sisters kan contact opnemen met maximeverthe@hotmail.com of een privébericht sturen op https://www.facebook.com/Zonta.Kortrijk.Belgium

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.