Search

Drie jongeren ontwikkelen een app om je beter te laten slapen

v.l.n.r. zien we Jordan Vandewalle, Gaetan Vandenbulcke en Milan Pauw - copyright foto Els Deleu

Drie jongeren ontwikkelden voor een vrij project in de middelbare Freinetschool ZOOM in Kortrijk de Start2Sleep App, een app om beter te kunnen slapen.

Milan Pauw (11) uit Zwevegem, Gaetan Vandenbulcke (12) uit Marke en Jordan Vandewalle (13) uit Avelgem werkten samen voor het ontwikkelen van de app.

“We zitten verdeeld over twee verschillende eerstejaarsklassen, maar de projecten zijn overkoepelend”, leggen de leerlingen uit. De opdracht van het project bestond erin om iets uit te zoeken wat je kan helpen om beter te leven. Dat kon binnen thema slaap, eten, sporten of uiterlijk zijn. Wij kozen voor ‘slapen’ en wilden uitzoeken of het mogelijk zou zijn dat een app je kan helpen om beter te slapen.”

De jongeren ondervonden al dat ze goed op weg zijn. “We zijn het nog aan het testen met verschillende mensen en tot nu toe zegt de meerderheid van wie het al uitteste dat het helpt.”

Start2Sleep App

De app kreeg de naam ‘Start2Sleep’. Er zijn verschillende onderdelen. “Bij ‘tips’ geven we mee wat de oorzaak kan zijn van slaapproblemen en we geven tips om oplossingen te bieden.

Onder ‘Wadde’ vind je in de app een simpele ademhalingsfunctie. Er zit ook een luikje ‘Music2Sleep’ in met rustige muziek om je te helpen inslapen.

Jordan benadrukt dat Tips, Wadde en Music2Sleep momenteel de functies zijn, maar dat ze bezig zijn om ook nog nieuwe functies toe te voegen. “Ons project liep vorige week af en we konden dus nog niet alle plannen uitvoeren, maar we legden al een belangrijke basis.”

Sinds deze week is de app te vinden via https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dentosketch.start2sleep&fbclid=IwAR1d1Aem0nEMyFwio5udlxzVw71JzC1mw_0-ev7cH38UU1Hz9t8gyzPBVgk

“We werken graag met de computer en kunnen ook een beetje programmeren”, vertelt Milan. “Niet veel kinderen zijn daar zo mee bezig als wij.” Vooral Jordan en Milan waren bezig met het ontwikkelen van de app zelf en Gaetan legde de nodige contacten. “Zo belde ik een huisarts met de vraag hoe je slaapproblemen kan oplossen”, aldus Gaetan. “We gingen zelfs wat out of the box denken en contacteerden het ziekenhuis waar we de opstart van een slaaponderzoek mochten bijwonen en de nodige uitleg kregen. We kregen er ook tips mee voor op onze ‘tipspagina’.

Ook op Facebook en Instagram kan je info over de app vinden:

https://m.facebook.com/Start2SleepApp/?tsid=0.5608030932990634&source=result

https://instagram.com/start2sleep?igshid=YmMyMTA2M2Y=

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.