Drie dagen feest in Aalbeke

Van 16 tot 18 september is er feest met kermis in het centrum van Aalbeke. Dan vinden de jaarlijkse Corneliusfeesten plaats. Dit keer wordt deze samenwerking van de verschillende Aalbeekse verenigingen en Arko, de parochie en de horeca van Aalbeke centrum gecoördineerd door Aalbeke Feest.

De Sint-Corneliusfeesten ontstonden uit de vroegere Sint-Corneliusommegang in Aalbeke.

Op vrijdag 16 september is er om 16 uur een startviering van de noveen die elke namiddag van 14 tot 16 uurvan 16 tot 24 september loopt in de vernieuwde Sint-Corneliuskerk. Traditioneel worden dan ook de Corneliuskoeken verkocht. De zegening kan elke namiddag van 14 tot 16 uur.

Op woensdag 21 september is er een viering om 16 uur voor senioren en zieken.

Op zaterdag 17 en zondag 18 september zorgen verschillende verenigingen voor activiteiten.

Zaterdag

Femma Aalbeke werkt al zo’n 15 jaar mee aan de plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker. “We doen geen huis-aan-huis-verkoop maar hopen weer 300 plantjes te verkopen met standjes op verschillende plaatsen tijdens de Corneliusfeesten,” stelt Bea Loncke van Femma Aalbeke.

Het Davidsfonds toont met Vers Geperst van 14 tot 18 uur de boeken in de vernieuwde kerk. Ook het nieuwe lidmaatschap wordt voorgesteld.

Op zaterdag pakt Aalbeke Feest vanaf 11 uur uit met een Beachpetanque met cocktailbar. Doublettes (dus ploegjes van 2 personen) kunnen deelnemen aan 10 euro per ploeg. Inschrijven kan via info@aalbekefeest.be . Supporters zijn zeker ook welkom!

Om 18 uur is er een optreden van de Thierry’s in samenwerking met OC Aalbeke.

Zaterdag en Zondag

Zowel op zaterdag als zondag organiseert Chiro ’t Korneelke telkens van 11 tot 18 uur haar wafelbak met een groter terras dan andere jaren. “We voorzien tenten zodat iedereen ook in regenweer kan komen genieten. Er zijn naast onze lekkere wafels ook party snacks en drankjes te verkrijgen.”

Er wordt ook voor kinderanimatie gezorgd.

Zondag

De Gezinsbond van Aalbeke zorgt op zondag voor de spelkoffer van de Gezinsbond. Daarin zitten verschillende reuzenspellen.

Om 17 uur is er prijsuitreiking van de fotozoektocht van de Gezinsbond. Die liep over de hele zomervakantie.

Op het Kerkplein brengt Harmonie Eendracht Aalbeke samen met haar jeugdharmonie en haar Mini’s een concert om 15 uur.

Er wordt afgesloten met de Corneliuskoekenworp door de kerkgemeenschap. “150 gewijde koeken worden uitgegooid. We doe dat eerst voor de kleuters en daarna voor lager en middelbaar. Er zitten 75 prijzen bij de koeken”, aldus Ginette Vermeeren van de Parochiale Werken.

Horeca

Ook de Aalbeekse horeca zet tijdens de Corneliusfeesten haar beste beentje voor.

Het hele weekend zijn er Fruits de mer in Octo, ’t Beenhouwerijtje zorgt op zondag in ’t straatje voor een terras met muziek, St-Cornil pakt op het evenementenplein uit met een wijnbar en er is Mosselsouper in Saint-Georges.

error: Content is protected !!