Search

Dit weekend Corneliusfeesten en Aalbeke feest

Tijdens het weekend van de Corneliusfeesten in Aalbeke komen enkele verenigingen met een programma en is er een afgeslankte versie van Aalbeke Feest (AF). “We hopen volgend jaar weer te kunnen knallen”, luidt het bij de organisatoren van AF.

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september is er doorlopend kermis aan het oud-gemeentehuis. Op zaterdag en zondag is de oversteek van het Kerkplein naar het oud-gemeentehuis verkeersvrij. De Chiro houdt die twee dagen ook haar wafelbak en bar op het Kerkplein.

Op zaterdag 18 september is er vanaf 11 uur een doublettentornooi pétanque op het Kerkplein. In de centrumstraten en aan het oud-gemeentehuis verkoopt Femma plantjes t.v.v. Kom Op Tegen Kanker en Vers Geperst van het Davidsfonds vindt plaats in basisschool ’t Biekorfje.

Zondag 19 september is er doorlopend een gezellige bar op het Kerkplein, dit van 11 tot 18 uur. Toneelgroep De PlanKtrekkers brengt om 11.30 uur de korte klucht ‘Een idee van Pepe’ en om 15 uur vindt bij droog weer op het Kerkplein het dubbelconcert ‘Weerklank’ van jeugdharmonie Jong Eendracht en Harmonie Eendracht Aalbeke plaats. De PlanKtrekkers hernemen om 17 uur nog eens hun klucht.

Op zondag opent VALK de deuren van haar atelier in de oude brandweerkazerne.

De noveen is voor het eerst niet in de Sint-Corneliuskerk maar in de Sint-Antonius Abtkerk in Rollegem, dit nog tot 24 september. Er is dan elke dag zegening van 14 tot 16 uur. Er zijn misvieringen op zaterdag om 18 uur en op de slotdag de vrijdag om 16 uur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.