Search

Dit jaar werd het een ‘stadsdropping’

De groep die als eerste de eindbestemming haalde (copyright foto Els Deleu)

Op vrijdagavond 10 november vond de jaarlijkse dropping van het Café De Platse in Rollegem plaats.

Door de hevige regenval van vrijdag, kwamen vooral bij de groep die eerst zou vertrekken, een dertigtal van de 305 ingeschreven deelnemers niet opdagen.

De afwezigen hadden echter ongelijk. De sluizen van de hemel werden dichtgedraaid en het hield ’s avonds op met regenen.

De deelnemers werden gedropt in de Loofstraat in Kortrijk. “Het werd dit jaar dus eens een stadsdropping”, luidt het.

We bezochten de verschillende stopplaatsen, waar telkens iets te eten en/of te drinken viel en waar er ook telkens een opdracht moest uitgevoerd worden.

Via de Wolvendreef en de Decoenewandeling ging de wandeling het bos in. De eerste stopplaats was bij VZW Doerak.

Daar was er een fotoherkenningsproef. De medewerkers van de dropping bezorgden een foto van toen ze klein waren en een huidige foto. Deze foto’s moesten gelinkt worden bij de juiste personen.

Op deze eerste stopplaats kregen de deelnemers lekkere pompoensoep.

Dan ging de tocht verder via de parking van het AZ Groeninge en werd de doorsteek richting Lange Munte door het Kennedypark genomen.

De tweede stopplaats was opnieuw binnen, ditmaal in het café Den Chips, waar er een dartsproef was naar ballonnen en er een hotdog was voor de deelnemers.

Langs de Kulak richting De Lange Munte en Laagwater ging de tocht verder naar Hof Te Schellebrouckx in de Morinnestraat, waar de derde stopplaats was.

Met een slingerproef in de schuur van boer Vercruysse moesten kegels omgegooid worden. Dat was een proef die aangebracht werd door Karel Van Asten, het nieuwe bestuurslid van de Dropping.

Vanaf daar bevonden de wandelaars zich op het grondgebied Zwevegem. Via de Panoramaweg en het Bellegems wandelpad kwamen de deelnemers na 15,2 km aan in het café Panorama, de eindbestemming waar ze nog konden raden naar het gewicht van de ham die er hing.

Dan werden de deelnemers met minibusjes teruggebracht naar het Café De Platse waar er nog lekkere pasta met verschillende sauzen op hen stonden te wachten.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.