Dimitri is de nieuwe directeur

Dimitri Ottevaere (copyright foto Els Deleu)

Dimitri Ottevaere (44) uit Heule is de nieuwe directeur van basisschool voor buitengewoon onderwijs Bemok.

Dimitri is afkomstig uit Kortrijk. Hij is de papa van twee kinderen van 11 en bijna 8 jaar en woont in Heule op de Watermolen. In zijn vrije tijd is hij graag met zijn kinderen bezig. Hij houdt ook van fietsen en er eens op uit te trekken. “Dat hoeft daarom helemaal niet ver te zijn,” zegt hij.

Dimitri volgde in Brussel een opleiding tot onderwijzer. Hij bleef in het centrum van Brussel wonen en gaf les in het eerste leerjaar in Molenbeek. “Dat was een hele uitdaging en mijn leerschool op vlak van onderwijs. Het was veel meer dan enkel lesgeven.”

Zes jaar gaf Dimitri daar les. De laatste twee jaar kwam hij weer in Kortrijk wonen en pendelde hij. “Ik merkte dat dat pendelen niet eenvoudig was en zocht een uitdaging in Kortrijk. Die vond ik in Bemok, waar ik startte als onderwijzer.” Dimitri was halftijds leerkracht muzische vorming en halftijds GON-ondersteuner van uit Bemok voor kinderen met ASS in andere scholen.

“Op een bepaald moment kwam de mogelijkheid voor een vervanging in de gezinsbegeleiding in het MFC in Bemok. Aangezien mijn interesse ook sterk bij het werken met ouders lag, ging ik hiervoor.” Uiteindelijk startte Dimitri daar vast na enkele vervangingen. De laatste twee jaar was hij teamverantwoordelijke en beleidsondersteuner /kwaliteitscoordinator in het MFC. “Dan kwam de vacature voor een directeur voor de school in Bemok. Ik geloof sterk in Bemok en de stap naar het onderwijs was snel weer gemaakt. In mijn werk voor het MFC is het onderwijs ook nooit helemaal weggeweest. De meeste kinderen van de school krijgen ondersteuning van het MFC.”

Een aanpassing

Het begin van het schooljaar bestond voor Dimitri uit organiseren, het vormen van een team, enz…

“Ik ben natuurlijk een hele tijd uit het onderwijs geweest, maar ik heb het voordeel dat ik de kennis van de werking meeneem en dat ik ook het team en heel wat kinderen ken. De samenwerking met het MFC maakt wat Bemok is en is hier een heel belangrijke factor.”

“Elke dag is een plan, en dat maakt het werk boeiend. Iedere dag is ook voor een stuk onvoorspelbaar. Gelukkig heb ik een heel goed en gedreven team.”

Een mooie uitdaging voor Dimitri is de nieuwbouw. “Het bouw zit in de ruwbouwfase en we hopen in de loop van het derde trimester een aantal ruimtes beschikbaar te hebben.”

Een tijd terug is de capaciteit van de school omhoog gegaan. “Er waren veel vragen en daardoor kwam de nood om het leerlingenaantal te vergroten.”

De locaties van het veerhuis en het klokhuis blijven dus ook gebruikt worden.

Andere grootse plannen heeft Dimitri nog niet. “Er werden heel wat focussen gelegd in de voorbije jaren en we gaan nu verder op de inhoudelijke thema’s.”

Dimitri wil echt wel iets betekenen voor de school. “Onderwijs is belangrijk. Voor onze kinderen is onderwijs écht niet gemakkelijk. Ik vind het sterk dat je iets kan organiseren om er dag na dag voor te zorgen dat ze graag naar Bemok komen, hoe moeilijk het soms is. De kinderen hebben buitengewone zorg en onderwijs echt nodig. Ze moeten voelen dat ze hier graag mogen komen. We geven hen elke dag opnieuw kansen. Ik wil ook dat onze ouders dat voelen en betrokken worden, zodat ze met een gerustheid hun kinderen aan ons team kunnen toevertrouwen.”