Dieter wordt aangesteld als Prins Carnaval

Dieter Desnouck (copyright foto Els Deleu)

Dieter Desnouck (30) uit Moorsele wordt vanavond – zaterdag 4 februari – aangesteld als Prins Carnaval. Hij was de enige kandidaat, waardoor er geen selectie hoeft plaats te vinden. Hij pakt in het OC De Stekke wel uit met een act.

Dieter is een echte Moorselenaar. Hij woont er samen met Daphné Leyn en heeft met Zeno die 13 wordt en Remco die 9 is twee kinderen.

“Ik leerde metselen en vloeren leggen in het KTA in Heule en werkte nog als plaatser van ramen en deuren. Nu werk ik bij de wegendienst van de gemeente Wevelgem”, zegt Dieter.

Dieter is brandweerman in Gullegem. “Mijn vader is een gepensioneerd brandweerman in Gullegem en mijn twee broers zijn ook brandweerman, één in Geluwe en één in Menen.

In zijn vrije tijd is Dieter sportschutter in R-Range. “Ik speelde toen ik jonger was Paintball en wou nog eens een stapje verder gaan”, zegt hij.

Carnaval

Dieter was als kind niet zo heel erg carnaval-minded. “Dat is later gekomen door mee te gaan met mijn broer, die in een carnavalsvereniging in Roeselare zat. Dan zie je ook eens de andere kant. Ik deed vorig jaar al mee met de prinsverkiezing in Gullegem. Ik kreeg de smaak te pakken en waagde nu mijn kans in mijn eigen gemeente. Het is leuk te weten dat ik in mijn eigen dorp zal gekroond worden. Aan de ene kant is het jammer dat er maar één kandidaat is, maar aan de andere kant biedt het zekerheid natuurlijk!”

Er is geen verkiezing maar Dieter pakt vanavond wel uit met een act. “Samen met mijn vrouw hebben we die in elkaar gestoken”, zegt hij. “We staan met vier op het podium.” Meer wil Dieter er niet over kwijt.

“Ik zal ook het één en ander moeten doen deze namiddag, maar wat, dat weet ik nog niet. Het enige dat ik weet is dat ik er om 13.30 uur moet zijn.”

Als prins zal Dieter meegaan naar feestjes en carnavalactiviteiten in andere gemeentes. Hij is ook van plan om na zijn ‘prinsenjaar’ in de carnavalsvereniging te blijven.

error: De inhoud is beschermd!