Diamant voor Willy en Wilma

Wilma Parmentier en Willy Gerard (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdagnamiddag 20 november werden Willy Gerard (78) en Wilma Parmentier (80) in de Goederenloods van de gemeente Wevelgem door burgemeester Jan Seynhaeve en schepen Geert Breughe ontvangen voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Willy groeide samen met zijn zus op in Kortrijk. Wilma werd in Wevelgem geboren. Ze groeide er op in een gezin van drie kinderen. Ze heeft een broer en een zus. Haar broer is getrouwd met de zus van Willy.

Willy en Wilma leerden elkaar kennen in Lauwe. “Ik was bevriend met Willy’s nicht en zo leerde ik Willy kennen”, vertelt Wilma. Na twee jaar verkering is het koppel getrouwd op 25 november 1961. Ze wonen in Wevelgem.

Er werden in het gezin vijf kinderen geboren. Het eerste kindje overleed bij de geboorte. De andere kinderen zijn Kurt (54), Diego (50, met Gudrun Ferret), Jessie (47, met Gianni Wautermartens) en Vanessa (43). De kleinkinderen zijn Djoshua, Toya, Kiara, Febe, Jelle en Kenji.

Willy werkte heel zijn leven als metser. Wilma begon in De Witte Lietaer en werkte daarna nog in enkele ateliers in Kortrijk. Ze is vooral een goede huismoeder. Willy kan goed naaien en vroeger tekende hij ook veel. Wilma is vooral een moederkloek. “Ze is vooral bezorgd in al haar ‘kuikens’”, vertellen haar kinderen.

error: De inhoud is beschermd!