Search

Diamant voor Willy en Marie-Rose

Marie-Rose en Willy (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 13 april werden Willy Coopman (81) en Marie-Rose Decock (83) samen met familie, vrienden en buren op het stadhuis van Harelbeke voor hun diamanten huwelijksverjaardag ontvangen door een delegatie van het stadsbestuur.

Willy

Willy werd thuis in Harelbeke geboren. Hij woonde eerst aan De 3 Molentjes in de Kortrijksesteenweg en verhuisde dan naar De Mol.  Zijn vader Gerard Coopman en moeder Angèle Pattyn werkten allebei in de textielnijverheid. Angèle deed dit nog in Tourcoing in Frankrijk.

Kleuter en lager volgde Willy in De Parrette in Harelbeke. Op zijn tiende moest hij op pensionaat naar Moorsele omdat zijn beide ouders uit werken gingen. Op zijn twaalfde ging hij naar school in Moeskroen. Daar volgde hij het 7° en 8° studiejaar.

Toen Willy 15 jaar was werkte hij bij carrosserie Marcel langs de grote baan naar Kortrijk. Na zes jaar werken moest hij ook nog 12 maanden legerdienst doen, eerst 3 maanden opleiding in Turnhout en daarna 9 maanden in Kassel.

Kort daarna startte Willy samen met zijn vriend Jacques Debaere als zelfstandig carrossier in Beveren-Leie. Later verhuisden ze met de carrosserie naar Desselgem naast de jongensschool.

Rond 59 à 60 jaar moest Willy hier wegens knieproblemen noodgedwongen mee stoppen.

Marie-Rose

Marie-Rose werd geboren thuis in Ingooigem (Yvegem voor de mensen die de naam in het dialect kennen). Haar ouders waren wever Maurice Decock en Julie Christiaens. Marie-Rose was de jongste van drie kinderen. Haar broers Paul en Julien zijn echter al overleden.

Marie-Rose ging in Ingooigem naar de kleuter- en de lagere school. Haar humaniora volgde ze in de RMS in Waregem. Daarna trok ze naar Stella Maris om er kinderverzorging te studeren.

Op haar 18de ging Marie-Rose een jaar werken in de textielsector. Daarna bleef ze thuis om voor de kinderen te zorgen.

Het huwelijk

Willy en Marie-Rose leerden elkaar kennen in het café De Leeuw in Ingooigem.
Na drie jaar verkering – met tussenin Willy’s legerdienst waar veel brieven naar elkaar geschreven werden – trouwde het koppel op 10 april 1964 voor de wet in Ingooigem. De dag erop was het kerkelijk huwelijk in de kerk van Ingooigem. Er werd feest gevierd in café/feestzaal Pioniers.

Het koppel woonde de eerste vier jaar mee bij de mama van Marie-Rose in Ingooigem. Daarna verhuisden Willy en Marie-Rose naar de Verenigde Natiënlaan in Harelbeke.

De kinderen zijn Geert (met Ann Braekman), Bart (met Riti Vandenbroucke), Inge en Annick (+) (wed. Carlos Adams).

Er zijn 14 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Willy en Marie-Rose gaan graag samen uit eten.

Lang geleden gingen ze nog naar de dansschool, eerst in het zaaltje van het parochiaal centrum op het Marktplein en later bij leraars Norbert Thomas en Lidy Bert thuis. Het koppel ging nog dansen in de salon Montovani in Oudenaarde. Door de knieproblemen van Willy zijn ze hiermee gestopt.

Ze spelen ook graag spelletjes op de computer.

Willy houdt van het monteren van filmpjes en sleutelt nog steeds graag aan auto’s. Vroeger maakte hij zijn eigen rabarberwijn.

Marie-Rose naaide vroeger veel voor het gezin. Ook de kleinkinderen kwamen vaak over de vloer bij ‘mémé Rose’.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.