Search

Diamant voor Willy en Jeannine

Willy en Jeannine - copyright foto Els Deleu

Op zondag 15 oktober vierden Willy Derveaux (82) en Jeannine Demey (81) hun diamanten huwelijksverjaardag in het gemeentehuis in Kuurne. Het koppel werd er samen met familie ontvangen door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen en van de Ezelsorde.

Willy

Willy werd in Kortrijk geboren. Hij is de zoon van Germain Derveaux en Denise Verschoore en groeide op met een jongere zus.

Tot het 8ste studiejaar ging Willy naar de broederschool op Overleie in Kortrijk Dan volgde hij nog een jaar elektriciteit aan het VTI, voor hij aan de slag ging bij Moulron-Deglorie – gekend als de Master – om er televisies te monteren en af te regelen. Toen Willy 41 jaar was ging het bedrijf echter failliet en trok Willy naar het sanitair bij Van Marcke. Hij werkte eerst bij de installatie van waterverzachters en later in het magazijn De laatste jaren van zijn loopbaan werkte Willy bij New Holland in Zedelgem, waar hij het onderhoud en de schilderwerken van de tractoren voor zijn rekening nam.

Jeannine

Jeannine werd in Kortemark geboren. Ze is de dochter van Maurice Demey die bij de spoorwegen werkte en Germaine Van Hee. Jeannine groeide op met een oudere en een jongere zus. Op haar 8ste verhuisde ze uit Kortemark naar Geraardsbergen en op haar 12de verhuisde ze naar Brugge. Het gezin moest door het werk van vader vaak verhuizen.

In Brugge studeerde Jeannine handel tot haar 18de. Dan ging ze werken als boekhoudster bij Clays, later New Holland in Zedelgem. Op haar 51ste ging ze met brugpensioen.

Het huwelijk

Willy leerde Jeannine kennen toen ze op vakantie kwam bij haar nonkel en tante in Kortrijk. Tijdens de Paasfoor liepen Willy en Jeannine elkaar tegen het lijf.

Na drie jaar verkering trouwde het koppel in het stadhuis van Kortrijk en in de Sint-Elooiskerk. Er was feest in de Bellevue.

Het koppel ging in de Roterijstraat in Kortrijk wonen. Na zes jaar namen Willy en Jeannine hun intrek in hun nieuwgebouwde huis in Kuurne.

De kinderen zijn Petra en Eveline. Robbe, Lander, Miguel en Aurelie zijn de kleinkinderen.

Vrije tijd

Jeannine turnde jarenlang bij de Gezinsbond. Nu gaat ze nog graag eens wandelen.

Al meer dan 10 jaar volgt ze Spaanse les.

Het koppel ging graag op reis, vooral naar Spanje, maar ook Griekenland, de Canarische eilanden, Cyprus en Egypte bezochten ze al.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.