Diamant voor Werner en Mariette

Werner en Mariette (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 28 januari vierden Werner Holvoet (82) en Mariette Vanneste (81) hun diamanten huwelijksverjaardag in het Kortrijkse stadhuis. Ze werden er ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Werner

Werner werd thuis in Marke geboren als tweede in het gezin van 5 kinderen van Maurice die in de pannenfabriek en later in Frankrijk werkte en huisvrouw Maria Sabbe. Werners oudere broer Walter en zijn jongere zus Annie zijn al overleden. Broer Germain en zussen Rita en Nicole zijn nog in leven.

Werner volgde een opleiding in automechaniek. Hij werkte vanaf 1966 in het leger als automechanieker. Tot in 1981 was dat in Essentho in Duitsland en dan trok hij naar de ontmijningsdienst in Langemark-Poelkapelle tot zijn pensioen op 1 april 1996.

Mariette

Mariette werd thuis in Gullegem geboren. Haar vader Georges was ‘vlasfacteur’ maar overleed al toen Mariette nog maar 6 jaar was. Haar mama Noëlla Holvoet was huisvrouw. Mariette was de op één na jongste. Ze had 4 broers en 8 zussen, nl. Paula, Cécile, Frans, Agnes, Rachel, Bernadette, Rosa, Antoon, Rosa, Wilfrieda, Antoon en Eric. Aangezien Rosa en Antoon overleden aan wiegendood kozen de ouders opnieuw voor deze namen.

Na haar lager onderwijs in Marke ging Mariette werken. Ze was tot in 1963 dienstmeid bij Baron de Béthune en werkte later toen het koppel weer in België woonde in avonddienst als keuken- en schoonmaakhulp in het MPI Pottelberg. Dit deed ze tot in 2001.

Het huwelijk

Werner en Mariette leerden elkaar kennen bij vrienden thuis in Marke. Ze trouwden op 26 januari 1963 in het gemeentehuis van Marke en daarna in de kerk van Marke. Er was feest in De Gilde. Het vroor en het was glad en koud. Na 5 jaar in de Mgr Callewaertstraat gewoond te hebben trok het gezin van 1968 tot 1981 naar Essentho in Duitsland. Nu wonen ze in de Zwingelmolenstraat in Marke.

Er zijn met Ronny (59) (met Machteld), Gino (58) en Danny (55) (met Nancy) drie zonen.

De kleinkinderen zijn Jens (35), Silke (31), Yasmin (31), Jennifer (30), Jelle (29) en Jari (27).

Guust (6), Eliz (4), Ieke (2) en Oone (1,5) zijn de achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Als kind voetbalde Werner in Marke. Hij liep ook in clubverband en fietste met een vriendenclub. Hij was ook in een wandelclub.

Mariette was vroeger in de Chiro.

Elk jaar werd een mooie reis gemaakt. Werner en Mariette zorgden ook voor de kleinkinderen.

Nu leggen ze graag samen een kaartje en gaan ze eens wandelen.

Mariette gaat graag koffie drinken bij haar zus Wilfrieda.

error: De inhoud is beschermd!