Search

Diamant voor Sylveer en Rosa

Rosa en Sylveer (copyright foto Els Deleu)

Sylveer Mestdag die op 1 september 90 jaar wordt en Rosa Dedeurwaerder (83) uit Kortrijk kwamen op zaterdag 27 augustus naar het Kortrijkse stadhuis waar ze ontvangen werden door schepen Stephanie Demeyer voor hun 60ste huwelijksverjaardag.

Sylveer

Sylveer werd in Gullegem geboren als oudste van de twee zonen van vlashandelaar Odiel Mestdag en Maria Albers. Hij heeft met Frans nog een broer. Sylveer ging in Gullegem naar school. Voor het middelbaar trok hij naar het Sint-Jozefcollege in Izegem en daarna naar het college van Péruwelz om er zijn Frans te leren. Na zijn legerdienst begon Sylveer bij zijn vader in het vlas te werken. Later werd hij vertegenwoordiger in een textielgroothandel. Na 15 jaar nam hij de zaak over tot hij op zijn 69ste met pensioen ging.

Sylveer leest graag kranten en tijdschriften. Samen met Rosa legt hij elke dag een kaartje.

Rosa

Rosa werd in Lendelede geboren. Zij is de dochter van Jerome Dedeurwaerder, een aannemer van bouwwerken en Julia Huysentruyt die huisvrouw was en alle bureauwerk voor de zaak deed. Rosa is de oudste van vier kinderen. Haar broer en zussen zijn Agnes (80) en de tweeling Bernice (77) en Bernard (77). Rosa ging in Lendelede naar de lagere school en naar het middelbaar. Zij werd bediende bij schoenfabriek Defauw in Izegem. Daar bleef ze 12 jaar tot Sylveer en Rosa hun eigen zaak hadden.

Het huwelijk

Sylveer en Rosa leerden elkaar kennen op een studentenbal in Waregem in 1959. Ze trouwden op 6 juli 1962 in het gemeentehuis van Lendelede en de dag erop in de kerk Sint-Blasius in Lendelede. Er was feest in Het Damberd in Izegem. Het avondfeest werd opgeluisterd door een zevenkoppig orkest.

Het koppel bouwde een huis in Gullegem, waar ze woonden van 1962 tot 1968. Eind 1968 verhuisden Sylveer en Rosa naar hun zaak. Daar woonden ze tot eind maart 2019 en namen ze hun intrek in een appartement op de Graanmarkt in Kortrijk.

De kinderen zijn Xavier (54) die gehuwd is met Assia Hamrouni en Chantal (48) die gehuwd is met Jürgen Dewinter. De kleinkinderen zijn Olivier (20), Thibault (bijna 17) en Elissa (2). Keano is het pluskleinzoontje.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.