Search

Diamant voor Roland en Lieve

Lieve en Roland (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 16 december vierden Roland Mullie (88) en Lieve Benoit (82) hun diamanten huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis. Ze werden er ontvangen door gemeenteraadslid Stephanie Demeyer.

Roland

Roland werd in Tiegem Geboren. Zijn ouders Marcel Mullie en Elisa Beyls hadden daar een boerderij. Roland groeide er op als oudste van vijf kinderen. Hij had twee broers en twee zussen. Broer Louis en zus Lucie zijn al overleden.

Roland studeerde voor licentiaat godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven. Hij heeft altijd als godsdienstleraar gewerkt. Het grootste deel van zijn carrière gaf hij les aan de twee laatste jaren in het VTI van Waregem.

Lieve

Lieve werd geboren in Leuven. Haar vader Jozef Benoit overleed al toen Lieve nog een tiener was. Haar moeder was Clémence Pevenaege. Lieve was de vierde van vijf kinderen. Haar drie oudere broers zijn al overleden en haar jongere zus is nog in leven.

Ook Lieve studeerde godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven en was godsdienstlerares. Zij werkte vooral in de eerste twee jaren in het Fort in Kortrijk.

Het huwelijk

Roland en Lieve leerden elkaar kennen aan de KU Leuven. Ze trouwden op 7 december 1963 in Tervuren voor de wet. Ze trouwden dan in het kerkje Sint-Juliaan der Vlamingen in Rome voor de kerk. Er was geen huwelijksfeest aangezien enkel Roland en Lieve in Rome waren. Hun getuigen waren zelfs twee onbekenden die er aanwezig waren.

Het koppel woonde in Kortrijk van 1963 tot 1970. Dan kochten ze een huis in de Herdersstraat in Harelbeke. Ze woonden daar net geen 50 jaar. In februari 2020 – een maand voor de coronalockdown – verhuisden ze naar een assistentiewoning van Sint Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk. Ze voelden zich er onmiddellijk thuis en genieten er van alle comfort en van het gezelschap van de andere bewoners van de assistentiewoningen.

De kinderen zijn Ingrid (58, met Marc Pauwels, Harelbeke), Joris (53, met Kathleen De Scheemaeker, Zwevegem) en Liesbet (49, met Wim Devos, Wevelgem). De kleinkinderen zijn Lukas (22), Tia (20), Laura (18), Bo (15) en Ewout (15).

Vrije tijd

Roland was in verschillende verenigingen geëngageerd. Hij was er vaak secretaris.

Lieve leest en kijkt televisie.

Rolands grote interesse is altijd Taizé geweest. Dat is een oecumenische gemeenschap in Frankrijk. Van 1963 tot 2022 is hij er vrijwel elk jaar naar toe geweest. Vorig jaar gingen Roland en Lieve er naar toe met dochter Ingrid en schoonzoon Marc. Roland mocht er toen voor het eerst lunchen met de broeders.

Vroeger hebben de kleinkinderen veel bij opa en oma gelogeerd. Ze werden er altijd verwend.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.