Diamant voor Roger en Nicolle

Roger en Nicolle (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 26 november werden Roger Despriet (85) en Nicolle Guillemin (83) op het stadhuis van Harelbeke ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur voor hun diamanten huwelijksverjaardag.

Roger

Roger was het derde kind van fietsenmaker Georges Despriet en huisvrouw Maria Vanluchene. Hij werd in de Brugsestraat in Hulste geboren. Hij had twee oudere zussen en één jongere broer. Er is nog één zus in leven. Voor het kleuter trok Roger naar de meisjesschool in Hulste. Het lager volgde hij er in de gemeenteschool. Op zijn 14de ging hij een opleiding tot mechanieker volgen in het VTI in Kortrijk. Dan werkte hij tot zijn legerdienst als mechanieker bij Vanhauwaert, waar vlasmachines gemaakt werden. Na zijn legerdienst in Lombardsijde en Tienen ging Roger aan de slag bij Recorda. Daar maakte men wasmachines. Later ging hij werken bij Makova, gespecialiseerd in bouwmaterialen zoals betonmolens en daarna bij weverij-spinnerij Cleppe-Claerbout in Heule. Toen het eind de jaren zeventig slecht ging in de textielsector, ging Roger bij Ciers werken tot aan zijn brugpensioen op zijn 59ste.

Nicolle

Nicolle werd in de Hazebeekstraat in Hulste geboren. Ze was de enige dochter van poetsvrouw Elza Desmet en Georges Guillemin, die aan de tabak werkte bij Pype en later bij voeders Delaere werkte.

Nicolle ging tot haar 14de  naar de lagere school in Hulste. Dan was ze vier jaar intern op de naaischool in Heule. Op haar 18de ging ze aan de slag bij Steydt, waar ze werkkledij maakte. Na de geboorte van de oudste zoon in 1963 bleef Nicolle thuis om voor de kinderen te zorgen.

Het huwelijk

Roger en Nicolle leerden elkaar kennen op de betoging voor de schoolstrijd in Brussel in 1958. Er was hiervoor van uit Hulste een bus ingelegd. Op 13 juli 1962 trouwden Roger en Nicolle op het gemeentehuis in Hulste. De dag erop trouwden ze er voor de kerk. Er werd feest gevierd bij Coeman.

Roger en Nicolle woonden eerst enkele jaren mee met de ouders van Nicolle in de Hazebeekstraat. In 1966 bouwden ze zelf hun huis een beetje verder in dezelfde straat. In 1963 werd een eerste zoon geboren en in 1966 werd dochter Mieke geboren. De kinderen stichtten elk hun gezin en schonken Nicolle en Roger kleinkinderen.

Vrije tijd

Roger en Nicolle brachten sinds 1977 hun vrije tijd en vakanties door in hun caravan in Nieuwpoort. In 2005 ruilden ze hun caravan in voor een gezellig appartement in Nieuwpoort. Ze brengen er nog altijd heel wat tijd door en ook Mieke, Bart en de kleinkinderen komen er graag naar toe.

Roger en Nicolle gingen ook graag kaarten, wandelen en fietsen met OKRA. Nu vult Roger sudoku’s in en puzzelt Nicolle.

Het koppel werkt ook graag samen in de moestuin.

Ze zijn ook vaak bij neven en nichten te vinden waar ze op de koffie gaan. Ze houden ook van dansnamiddagen, eerst trokken ze hiervoor naar Eernegem en nu dansen ze in Kortemark. Ze zijn grote fans van Danny en Marleen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen