Diamant voor Roger en Marie-Louise

Marie-Louise en Roger (copyright foto Els Deleu)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zaterdag vierden Roger Vercruysse (82) en Marie-Louise Mestdagh (81) hun diamanten huwelijksjubileum in het stadhuis van Harelbeke. Ze werden er ontvangen door schepen Francis Pattyn,  schepen Kathleen Duchi en gemeenteraadslid Rosanne Mestdagh.

Roger

Roger werd in Zwevegem-Knokke geboren als vierde in een gezin met zeven zonen van

Er zijn nog drie onder hen in leven.

Op zijn 14de ging hij werken in de matrassenfabriek ACOR in Stasegem. Daarna werkte hij nog bij ‘Notebaars’ en bij Demivaren in Zwevegem. Na een loopbaan van 42 jaar kon Roger op zijn 56ste met pensioen gaan.

Marie-Louise

Marie-Louise was de achtste in een gezin van tien kinderen. Er zijn er nog zes in leven. Zij werd geboren in Harelbeke en groeide op in de Schoolstraat.

Op haar 14de ging ook zij aan het werk, eerst bij Courtextil in Stasegem en daarna bij Delmots in Frankrijk en ook bij ‘Notebaars’ in Zwevegem. Door rugklachten moest Marie-Louise rond haar 40Ste stoppen met werken. Ze zorgde dan voor het gezin.

Het huwelijk

Roger en Marie-Louise leerden elkaar kennen op het werk bij ‘Notebaars’.

Het koppel trouwde op 16 juni 1962 in Harelbeke. Roger en Marie-Louise woonden eventjes in Zwevegem-Knokke en in de Brouwerijstraat. Dan namen ze hun intrek in hun huis aan de Kastanjelaan in Harelbeke, waar ze nog altijd wonen.

De kinderen zijn Dorine (met Luc Gadeyne) en Sammy. Wesley (met Delphine), Wendy, Lindsey, Fébe en Tjörven zijn de kleinkinderen en Liam en Lentel de achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Roeger heeft zijn handen vol met het onderhoud van de tuin. Hij krijgt ook hulp van Marie-Louise. Zij dweilt ook nog iedere dag zodat het huis er netjes blijft bijliggen. Het koppel krijgt ook hulp van familie om eens het gras af te rijden of de ramen te wassen.