Search

Diamant voor Roger en Lena

Roger en Lena (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 15 oktober vierden Roger Samyn (87) en Lena Wanzeele (86) hun diamanten huwelijksjubileum in het woonzorgcentrum Evariste Carpentier in Kuurne. Ze kregen er samen met hun kinderen en kleinkinderen het bezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepen en van de Ezelsorde.

Roger

Roger werd als Achille geboren in Sint-Eloois-Winkel. Hij werd echter altijd aangesproken als Roger. Hij was de jongste zoon van Alfons Samyn en Julie Asseau en groeide op met twee oudere zussen.

In Sint-Elooi ging Roger naar het kleuter en de lagere school. Later trok Roger naar de vakschool in Kortrijk om er te leren weven. Na zijn legerdienst ging Roger als wever werken bij de firma Callens in Kortrijk. Na een motor-ongeval werd Rogers arm deels verlamd en kon hij niet meer weven. Hij ging opnieuw studeren, nu voor technisch tekenaar. Toen hij afgestudeerd was kon hij weer bij Callens aan de slag als ontwerper en tekenaar van de verschillende motieven die moesten geweven worden. Hij ging er op zijn 59ste met pensioen. Twee jaar later ging het bedrijf failliet.

Lena

Lena werd in Hulste geboren. Ze groeide samen met haar drie broers op in het gezin van Gerard Wanzeele en Rachelle Vandenborre.

Na het kleuter en het lager in Hulste ging Lena snit en naad volgen bij de zusters in het Spes Nostra in Heule, waar Lena op internaat zat.

Na haar studies ging Lena als naaister en verkoopster werken in de stoffenwinkel Davina op de Kring in Kortrijk. Daar werd ook genaaid. Lena bleef er werken tot haar eerste kind geboren werd.

Het huwelijk

Roger en Lena leerden elkaar kennen in de dancing de Bristol in Ingelmunster. Na twee jaar verkering trouwde het koppel in Hulste. Het wettelijk huwelijk vond plaats op 24 juli 1963. Het kerkelijk huwelijk volgde op 20 november. Er was een feestje in Beveren-Leie. De huwelijksreis was een toer door België met een bezoek aan verschillende mooie steden.

Het koppel ging in Hulste wonen.

In 1969 werd dochter Ann (met Hein) geboren. In 1975 volgde zoon Tom (met An).

Ondertussen zijn er met Loes, Lot, Tanguy, Clarisse en Emile vijf kleinkinderen.

Zes jaar geleden verhuisden Roger en Lena van Hulste naar een assistentiewoning van het woonzorgcentrum Evariste Carpentier.

Vrije tijd

Roger werkte graag in zijn moestuin en zijn ‘bloemhoveke’. Hij genoot ook altijd van de vogels in de tuin.

Lena maakte zelf haar kleren. Ze doet dit nog altijd en doet ook retouches voor de kinderen en kleinkinderen.

Lena zat bij de middenstandsvrouwen en de Gezinsbond. Ze ging ook lang turnen en volleyballen,… tot dat ze eens haar voet brak.

Roger en Lena gingen graag op reis naar Frankrijk, Hongarije, Zwitserland en Italië en ze bezochten zelfs Tunesië en Israël.

Ze kijken nu graag naar FC De Kampioenen en Blokken. Ze spelen graag Rummikub met de buurvrouw.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.