Diamant voor Roger en Christine

Roger en Christine (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 20 mei vierden Roger Vantomme (83) en Christine Foscez (78) hun diamanten huwelijksverjaardag in het gemeentehuis van Kuurne. Ze werden ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur en van de Ezelsorde.

Roger

Roger werd in Lijstergalm, op de Schoolhoek geboren bij de familie Vantomme-Vinckier. Hij was de jongste van de zonen en had nog een jongere zus. Hij ging op de Kathoek naar school. Op zijn 14de ging Roger werken als leerling-mechanieker tot hij op zijn 21ste naar het leger moest. Daar werkte hij aan de mechaniek in de garage. Daarna reed Roger 33 jaar met de bussen van de Buurtspoorwegen, later De Lijn. Op zijn 55ste ging hij met brugpensioen.

Christine

Christine is de oudste dochter van Pierre Foscez en Gerarda Sabbe. Ze werd geboren in de Kerkstraat in Kuurne. Ze kreeg later nog een broer Jozef.

Vader Pierre overleed echter al op zijn 48ste en het gezin verhuisde naar de Hulstestraat.

Christine liep school bij de nonnetjes in de Kortrijksestraat en later in OLV van Bijstand in Kortrijk. Op haar 16de ging Christine werken als inpakster van sigaretten bij Belga in Kortrijk. Na 10 jaar ging Christine in de productie van ijsjesfabrikant Frisa werken. Ze moest op haar 44ste stoppen met werken door rugproblemen. Na vele operaties en revalidaties sloeg Christine er zich weer door.

Het huwelijk

Rogers ouders gingen regelmatig naar café Den Belfort waar Christine woonde. Roger sprong er dan binnen na zijn werk. Daar leerde hij Christine kennen. Na zo’n 2 à 3 jaar verkering trouwden ze in 1963. Er was feest bij Van Wonterghem met taart, erewijn en het orkest van Deloddere.

Het jonge stel ging in de Veldm. Montgommerystraat in Kuurne wonen. Nu wonen ze in de Gasthuisstraat. Bart is hun zoon, Charlotte hun kleindochter en Loes en Pia zijn de achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Roger ging vroeger vaak naar de cinema, soms 2 keer in een weekend. Hij ging ook veel zwemmen en naar de duikersclub, waar hij ook les gaf. Roger dook tot 50 meter diepte.

Na zijn pensioen ging Roger vaak fietsen, liever op kasseien dan plat.

Christine naaide ‘kaderkes’, schilderijen zonder verf maar met naald en draad. Nu vult Christine kruiswoordraadsels in en maakt ze woordzoekers.

Het koppel trok vaak met een trekcaravan naar Spanje, Frankrijk en Italië. Daarna stonden ze 20 jaar aan de kust in Middelkerke. Ze vlogen ook wel eens naar Mallorca.

error: De inhoud is beschermd!