Search

Diamant voor Roger en Anny

Roger en Anny (copyright foto Els Deleu)

Roger Delcloo (80) en Anny Van Wynsberghe (80) vierden op zondag 22 mei hun diamanten huwelijksjubileum. Het koppel huwde op 19 mei 1962.

Roger

Roger werd geboren in Knokke in het gezin van Maurice Delcloo en Anna Köan. Hij was de jongste en heeft nog drie broers en een zus.

Hij deed in Knokke de rijksmiddelbare school en studeerde in het middelbaar economie tot hij 17 jaar was. Dan ging zijn vader in Brussel werken en moest Roger mee, waardoor hij het middelbaar niet kon afwerken. Roger ging aan de slag in Brussel maar keerde na enkele maanden al terug naar Knokke.

Hij ging naar het leger en begon als NATO vrijwilliger. Hij werkte in het leger altijd bij de medische dienst, eerst als ambulancier en later als apotheker-assistent en verpleger. Hij deed jarenlang dienst in Duitsland.

Op zijn 54ste ging Roger met pensioen.

Roger speelde volleybal en voetbal in Duitsland. Hij was er ook trainer.

Anny

Anny werd in Tielt geboren als dochter van Sylvere Van Wynsberghe en Elisabeth Samyn. Ze had nog een jongere zus en broer.

Anny ging naar de gemeenteschool in Wingene tot haar 14de. Dan werd ze naaister in een atelier. Ze werkte 7 jaar in Sintex waar legerkledij en -tenten gemaakt werden en dan trok ze met haar man naar Duitsland tot 1974. Daar werkte ze bij het Mariannehospitaal als kamermeisje en was ze ook cantinière in de kazerne. Later werd ze in Oostende nog zelfstandige. Ze maakte en verkocht ze kleren. Ze maakte ook haar eigen kleren zelf, zorgde dat haar kinderen altijd mooi uitgedost waren en deed ‘de ménage’.

Het huwelijk

Roger en Anny leerden elkaar kennen in 1959 toen Roger op verlof naar huis mocht. Hij zat toen in het leger in Duitsland. Ze zagen elkaar niet veel en schreven veel brieven.

Op 19 mei 1962 trouwden Roger en Anny in Wingene, voor de wet en de kerk.

Ze verhuisden op 25 mei naar Duitsland.

Toen ze in 1985 weer naar België kwamen, woonden ze 15 jaar in Wingene, verhuisden ze in 1990 naar Oostende en 15 jaar later verhuisden ze naar Zwevezele. Nu verblijven ze in het woonzorgcentrum Carpentier in Kuurne.

Het koppel heeft met Catherine en Ronny twee kinderen. Yoeri is de kleinzoon.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.