Diamant voor Robert en Gerardine

Robert en Gerardine (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 22 oktober kregen Robert Staelens (91) en Gerardine Soetaert (82) uit Moorsele en hun familie thuis het bezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Wevelgem voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Robert

Robert werd geboren in Moorsele. Hij groeide op in het huis waar hij nu nog woont op de Barakken in Moorsele. Het huis is van 1932, het geboortejaar van Robert. Roberts ouders, vlascommercant Joseph Staelens en Marie Maertens hadden er een roterij met vlashandel met vlaszolders.

Robert maakte deel uit van een tweeling en daarnaast waren er nog drie kinderen. Er is al één zus overleden.

In Moorsele ging Robert naar school. Daarna trok hij naar het Klein Seminarie om er voor vlasbewerker te leren. Hij werkte na zijn studies eerst bij zijn ouders thuis in het vlas en ging later gaan uitwerken in het vlas, tot hij met brugpensioen kon gaan.

Gerardine

Gerardine werd thuis in Moorsele geboren. Haar eerste levensjaren bracht Gerardine in Moorsele door, en op haar 11de verhuisde haar gezin naar een andere boerderij in Menen. Gerardine werkte als landbouwster op het land en later ook in de vlaszaak.

Het huwelijk

Robert en Gerardine leerden elkaar kennen op een bal op het kasteel van Grimaldi in Moorsele. Ze trouwden op 18 oktober 1963 voor de wet en de dag nadien voor de kerk.

“We woonden vijf jaar hiernaast en verhuisden dan naar onze huidige woning”, vertelt Geradine. “Het was een groot huis waar er twee huizen van gemaakt werden.”

De kinderen zijn Inge (58), Gerdy (57), Kurt (53) en Carl (51). Er zijn zes kleinkinderen, nl. Charlotte (29), Chayenne (27), Maxim (27), Thibaut (24), Cochene (20) en Abbygail (18).

Vrije tijd

De vrije tijd van het koppel ging vooral naar tuinieren en hun bloemen. Ook fietsen deden ze. Robert volgt graag het sport zoals voetbal en vooral de koers.

  •  
error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.