Search

Diamant voor Maurice en Nicole

Maurice en Nicole (toegestuurde foto)

Op zaterdag 16 juni vierden Maurice Top en Nicole Thery uit Harelbeke hun diamanten huwelijksjubileum. Het koppel werd door hun zoon, nl. burgemeester Alain Top, en een delegatie van het gemeentebestuur ontvangen op het stadhuis in Harelbeke.

Maurice

Maurice werd geboren in Poperinge. Hij wordt volgende week 83 jaar.

Het gezin van Maurice telde twee kinderen, maar zijn broertje overleed echter drie dagen na de geboorte.

Maurice liep school in de RMS in Poperinge.

Hij vervulde zijn legerdienst bij de marine in Sint-Kruis en Lombardsijde.

In 1957 begon hij bij de NMBS, waar hij een opleiding van drie jaar volgde. Hij begon te werken aan het loket in het station van Ieper.

Nadat hij slaagde voor het examen als onderstationschef werd hij overgeplaatst naar het station Antwerpen-Centraal. Na één jaar werd hij benoemd tot stationschef in het station van Beveren-Waas. Drie jaar later verhuisde hij naar het station van Harelbeke.

In Harelbeke zette Maurice in 1970 de eerste stappen in de politiek. Hij begon zijn politieke carrière als eerste plaatsvervanger van schepen Albert Duyck. Deze was een tijdje afwezig door zijn legerdienst. De laatste drie jaar van diezelfde legislatuur werd Maurice gemeenteraadslid.

Na de fusie in 1977 werd Maurice schepen. Die functie vervulde hij 12 jaar lang. Hij was ook 12 jaar gemeenteraadslid. In 2001 gaf hij de fakkel door aan zoon Alain.

Tijdens die periode was Maurice ook vier jaar kabinetsmedewerker. Na deze periode volgde een tewerkstelling als treinregelaar in Gent en onderstationschef in Kortrijk.

Maurice was ook 18 jaar provincieraadslid.

Op zijn 55ste ging Maurice met pensioen.

Nicole

Ook Nicole werd in Poperinge geboren. Ze viert volgende maand haar 82ste verjaardag. Ze was enig kind.

Ze liep school in Poperinge. In het middelbaar volgde ze Handel bij de Penitenten in Poperinge. Na nog een jaar opleiding Frans in het pensionaat ‘Dames Saint Charles’ in Doornik startte ze haar loopbaan bij Derynck, een groothandel in voedingswaren. Daarna trok ze naar Denys-Lebbe, een firma van metaalwaren, waar ze bleef werken tot 1964. Dan verhuisde ze met haar man naar Antwerpen en Beveren-Waas. Na de geboorte van de oudste zoon Alain stopte Nicole enkele jaren met werken.

Terug in Harelbeke werkte Nicole nog 25 jaar als zelfstandig spaarkasagente. Ze was ook vijf jaar politiek medewerker van wijlen burgemeester Marc Bourry.

Het huwelijk

Maurice en Nicole leerden elkaar kennen op het bal van de oud-leerlingen van de RMS in Poperinge. Na vijf jaar verkering trouwde het koppel op 6 juni 1964.

De huwelijksreis ging naar Nice.

Er werden met Alain en Yves twee zonen geboren.

De woonplaatsen van het gezin waren altijd gekoppeld aan de werkplaatsen van Maurice.

Na het huwelijk ging het koppel in Antwerpen wonen, een jaar later verhuisden Maurice en Nicole naar Beveren-Waas. Daar werd Alain geboren. Nog eens drie jaar later volgde opnieuw een verhuis naar Harelbeke. Ze woonden eerst ruim drie jaar in het stationsgebouw van Harelbeke en daarna 20 jaar in de Stationsstraat. Daarna trokken ze naar een nieuwe woning in het Papestuk. Omdat deze woning te groot geworden was, verhuisde het koppel zes jaar geleden naar een appartement in de Zuidstraat.

Er zijn twee schatten van kleinkinderen en hun partners, nl. Annelies en Tom én Yasmine en Abdell. De twee achterkleinkinderen zijn Jules en Lily.

Vrije tijd

Maurice is vooral bezig met de seniorenwerking en vooral met de stedelijke seniorenwerking.

Hij gaat ook graag fietsen en is aan de computer bezig.

Maurice en Nicole houden ook van een kaartje leggen.

Nicole lost daarnaast ook kruiswoordraadsels op en leest boeken. Ze houdt vooral van detective- en misdaadromans.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.