Diamant voor Luc en Yvette

Luc & Yvette (copyright foto Els Deleu)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Op zaterdag 30 april werden Luc Van Hessche (81) en Yvette Vandekerckhove (81) uit Bellegem in het Kortrijkse stadhuis ontvangen voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Luc

Luc werd in Kortrijk geboren en groeide op in Zwevegem. Zijn vader werkte bij Bekaert en zijn moeder was huisvrouw. Hij is de oudste van een gezin met drie kinderen en heeft nog twee jongere zussen. Hij liep school in Zwevegem. Op zijn 14de ging hij ook werken bij Bekaert. De laatste 25 jaar van zijn beroepsloopbaan was hij vertegenwoordiger voor bakkerijgrondstoffen.

Yvette

Yvette werd geboren in Marke en groeide er ook op als oudste van drie kinderen. Ze heeft nog een jongere broer en zus. Ze liep school in Marke en trok dan nog voor een jaar naar de Zusters Paulienen in Kortrijk. Toen ze 14,5 jaar was begon ze te werken. Yvette werd huishoudhulp bij een familie afkomstig uit Marke in Tourcoing in Frankrijk. Na haar huwelijk werkte ze ook een tijdje bij Bekaert en dan ging ze in Vichte de Gilde uitbaten. Later werd ze – nadat ze er een tijdje gewerkt had – uitbaatster van een bakkerijtje aan het politiekantoor in Kortrijk. Dat deed ze 13 jaar tot ze met pensioen ging.

Het huwelijk

Luc en Yvette leerden elkaar kennen op een huwelijksfeest. Ze trouwden zowel voor de wet als in de Sint-Brixiuskerk in Marke op 28 april 1962. Het koppel ging in Zwevegem wonen en verhuisde dan naar de Gilde in Vichte. In 1968 kwamen ze in Bellegem wonen.

Dirk (met Marleen Hostens) en Carine (met Christian Vanderheyden) zijn de kinderen. De vier kleinkinderen zijn Jeroen, Mathias, Lieven en Wouter.

Vrije tijd

Vroeger reisden Luc en Yvette met Flamingo. Ze genieten vooral van het werken in hun bloementuin met onder meer rhodondendrons en azalea’s. Elke dag leggen ze samen een kaartje.