Search

Diamant voor Leon en Anny

Anny en Leon (copyright foto Els Deleu)

Op maandag 13 mei vierden Leon Verleye (82) en Anny Tuyttens (83) uit Kortrijk hun diamanten huwelijksjubileum in het woonzorghotel H. Hart in Kortrijk, waar Leon verblijft. Ze kregen er het bezoek van gemeenteraadslid Stephanie Demeyer.

Leon

Leon werd geboren in Munte, een dorpje dat nu een deelgemeente van Merelbeke is. Hij groeide op in het gezin van zeven kinderen van Marcel Verleye en Martha Lejeune. Het gezin verhuisde na de geboorte van het vierde kindje naar Drongen, bij Gent.

In 1963 ging Leon bij Bekaert in Zwevegem werken. Hij doorliep er enkele functies in de verkoop en reisde veel. In 2001 moest hij met pensioen gaan.

Anny

Anny werd geboren in het H.Hart in Kortrijk. Ze verhuisde in 1949 met haar ouders Marcel Tuyttens en Irena Planckaert naar Gent. Anny’s vader kwam uit Lendelede en haar moeder werd geboren in de Verenigde Staten, maar keerde met haar ouders in 1920 terug naar Zwevegem.

Anny werkte na haar huwelijk 10 jaar in een textielbedrijf in Deerlijk. In 1974 kon ze beginnen werken bij Bekaert. In 1996 ging ze er met brugpensioen.

Het huwelijk

Leon en Anny leerden elkaar in Gent kennen. Ze dansten graag in de ‘Chalet du Sud’.

Op 11 april 1964 trouwden ze voor de wet in het stadhuis van Gent. Het kerkelijk huwelijk volgde de 25ste van dezelfde maand in Sint-Coleta.

Het koppel kwam in Zwevegem wonen en bleef daar gehuisvest tot Leon en Anny zo’n 10 jaar geleden in Kortrijk verhuisden naar Kortrijk. Leon verblijft ondertussen bijna twee jaar in het woonzorghotel H.Hart in Kortrijk.

Frank is hun zoon.

Vrije tijd

Leon volgde cursussen van het Davidsfonds en deed veel vrijwilligerswerk.

Hij kwam ook in het bestuur van volwassenenonderwijs en basiseducatie in Veurne, Oostende en Diksmuide.

Een grote hobby van Leon was het organiseren van de groepsreizen voor de senioren bij Bekaert.

Anny heeft zich sterk ingezet voor de verzorging van moeder, tante en nonkel. Ze was hun vertrouwenspersoon.

De Bekaert Seniorenclub zorgt nog tot op de dag van vandaag voor activiteiten en sociale contacten.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.