Search

Diamant voor Joël en Marie

Joël en Marie (copyright foto Els Deleu)

Joël Theys (84) en Marie Verschuere (81) uit Marke werden op zaterdag 28 april door burgemeester Ruth Vandenberghe ontvangen voor hun diamanten huwelijksjubileum op het Kortrijkse stadhuis.

Joël

Joël werd thuis in Marke geboren als tweede in een gezin van vijf kinderen. Zijn broers en zus zijn Jacques, Rosa, Romain en Antoon. Zijn ouders waren vlasbewerker Daniël Theys en Forza Feys.

Joël volgde automechaniek in het VTI van Kortrijk. Hij deed transport bij Nuyttens en werkte bij garage Fillieux. In 1995 ging Joël met brugpensioen.

Marie

Marie werd in Zwevegem geboren als oudste dochter van metaalbewerker Albert Verschuere en huishoudster Mariëtte Derycke. Maries broer en zussen zijn Rita, Johan en Lieve.

Marie volgde een opleiding snit en naad. Ze deed thuis het huisouden.

Het huwelijk

Marie zat op school bij de zus van Joël en zo ging Marie daar regelmatig bij hen thuis. Zo leerden Joël en Marie elkaar kennen. Ze trouwden op 26 april 1963 voor de wet en de dag nadien in de kerk van Zwevegem. Er werd in Zwevegem feest gevierd met een orkest.

Het koppel woonde nog in de Kloosterstraat in Marke en woont nu in de Preshoekstraat.

De kinderen zijn Hilde (58) en Inge (52).

De kleinkinderen zijn Jens (30), Eline (30), Hanne (27), Simon (23) en Luna (19). Lotte die in oktober vorig jaar geboren werd is het achterkleinkindje.

Hobby’s

Joël was bij de vrijwillige brandweer in Marke. Marie houdt van naaien, Diamond Painting en Pixel.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.