Search

Diamant voor Jacques en Dani

Jacques en Dani (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 15 juli vierden Jacques Vervaeke (83) en Danielle (Dani) (80) Eggermont hun diamanten huwelijksverjaardag. Ze werden op het gemeentehuis van Kuurne ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur en van de Ezelsorde.

Jacques

Jacques werd geboren in Kortrijk als zoon van Albert Vervaeke en Madeleine Descheemaeker. Hij groeide samen met een jongere broer op in het centrum van Kortrijk, waar zijn ouders een beenhouwerij runden in de Rijselsestraat. Jacques moest vaak meehelpen in de beenhouwerij. Hij ging tot zijn 17de naar school in het Sint-Amandscollege waar hij moderne volgde. Hij was goed in wiskunde en talen. Na zijn studies moest Jacques thuis mee in de zaak werken. Samen met zijn vader ging hij ook slachtafval om te recycleren ophalen bij andere beenhouwerijen. Later bouwde Jacques die recyclage uit tot een zeer bloeiende en grote zaak. In 1986 ging Jacques voor een transportonderneming werken tot hij in 2005 met pensioen ging.

Dani

Dani werd als ‘Danielle’ geboren en was de enige dochter van Willy Eggermont en Madeleine Scamp. Ze groeide op in het midden van de stad Kortrijk en speelde er veel op De Kring. Tot haar 16de ging Dani naar ‘Les Dames de St-Nicolas’ naar school. Deze ‘nonnenschool’ was in de Voorstraat in Kortrijk gelegen. De ene week kreeg Dani les in het Frans en de andere week in het ‘Vlaams’. In de Franse weken werd tot op de speelplaats Frans gesproken. Dani kent daardoor nog altijd goed haar talen.
Graag ging Dani niet naar school en ze was tevreden toen ze mocht beginnen werken. Dat deed ze in ‘La Tricoteuse’, een klasse kleerwinkel op de Kortrijkse Grote Markt. Dani werkte er tot ze trouwde. Later had Dani nog een schoenenwinkel in Menen. Ze zorgde ook steeds voor de kinderen.

Het huwelijk

Jacques en Dani gingen voor het eerst samen naar een massaherdenkingsspel van 1302. Na een jaar verkering trouwden ze op 13 juli. Er werd feest gevierd met het orkest van Milo Demeester in Salon Herpels in Kortrijk.

De kinderen zijn Dominique, Veronique en Patrick.

Er zijn ook 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Jacques en Dani wonen al 20 jaar op een appartement in Kuurne.

Vrije tijd

Jacques was nog een verdienstelijk voetballer bij Kortrijk Sport.

Hij ging ook regelmatig uit om te dansen.

Hij zat ook nog in de bowling, maar de hobby die hij het langst had was toneel spelen. Hij deed dat 30 jaar.

Dani houdt van winkelen. Ze kookt ook graag. Jacques en Dani vinden het ook fijn om op restaurant te eten. Toch kent Jacques geen beter restaurant dan thuis.

Jacques was vele jaren vrijwilliger bij het ziekenvervoer. Met de coronaperiode, én het feit dat hij 80 jaar werd, stopte hij hiermee.

Dani maakt ook graag kruiswoordraadsels.

Het koppel reisde onder meer al naar Spanje, de Bahamas, Puerto Rico en Thailand. Ze gingen ook een tijd twee keer per jaar skiën.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.