Diamant voor Gilbert en Regina

Gilbert en Regina

Op zaterdag 23 april werden Gilbert Muylle (82) en Regina Heytens (80) uit de Sint-Janslaan op het Kortrijkse stadhuis ontvangen voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Gilbert

Gilbert werd geboren in het ziekenhuis van Roeselare. Hij was tweede in het gezin met vier kinderen van wever Honoré Muylle en Yvonne Rondelez. Gilbert ging tot zijn 14de naar de ‘staatsschool’ van Roeselare. Dan leerde hij drie jaar steenkappen met leercontract in Roeselare. Hij werkte in Roeselare 15 jaar als steenkapper, dan werd hij voor 6 jaar operator bij Philips in Roeselare en hij sloot zijn loopbaan af na 22 jaar te werken als operator bij Latexco in Tielt.

Regina

Regina werd in het ziekenhuis van Tielt geboren als oudste dochter van Adolf Heytens en Palmére Linclau die onderhoudsman en -vrouw waren in school. Ze heeft met André nog een jongere broer. Tot haar 14de ging Regina naar het Koninklijk Atheneum in Tielt. Van 1956 tot 1969 was Regina naaister en kleermaakster in Roeselare. Van 1974 tot in 2000 was ze onderhoudsvrouw in het Atheneum van Tielt.

Het huwelijk

Gilbert en Regina kenden elkaar van zien. Aangezien Gilbert geen lief had en hij Regina’s adres had schreven zijn vrienden haar eens aan in zijn naam. Dat was als grap bedoeld maar zo is wel de romance tussen Gilbert en Regina begonnen.
Op vrijdag 27 april 1992 trouwde het koppel voor de wet en op zaterdag 28 april in de O.L.V.-kerk in Tielt. Het feest met orkestje was in ‘De Kiste’ in Tielt. De eerste negen jaar van hun huwelijk woonden Gilbert en Regina in Roeselare en daarna 11 jaar in de Bedevaartstraat in Tielt. Dan verhuisden ze naar de Plantinstraat in Tielt. In 1992 volgden ze hun dochter naar Meulebeke. Sinds november 2018 wonen ze in een assistentiewoning in de Sint-Janslaan in Kortrijk.

Ann (51) die gehuwd is met Vital Verhaeghe is de enige dochter. Steffie Vanthournout (29) die gehuwd is met Jensy Depaemelaere is de kleindochter. Jules (3,5) en Olivia (14 maanden) zijn de achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Gilbert en Regina houden van fietsen en wandelen. Gilbert fietste in 1986 naar Lourdes en wandelde al twee keer de Nacht van Vlaanderen. Ook Regina wandelde die al eens. Van 1982 tot 1992 deed Regina in Tielt ook judo. Ze houdt ook van naaien.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen