Search

Diamant voor Georges en Ghislaine

Ghislaine en Georges (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 22 april kregen Georges Bouwens (80) en Ghislaine Eggermont (77) het bezoek van een delegatie van het college van Burgemeester en Schepenen van Wevelgem voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Georges

Georges werd op de Posthoorn – gekend als ‘de Wezelhoek’ – in Wevelgem geboren in het gezin van Oscar Bouwens en Anna Dejonckheere. “Mijn vader was van Antwerpen afkomstig en mijn moeder was een Wevelgemse”, vertelt hij. “Mijn ouders kwamen allebei uit een familie van foorkramers.” Georges was de jongste van de twee kinderen in het gezin. Zijn zus is 20 maanden ouder.

Georges ging op ‘de Wezelhoek’ naar school en trok dan naar de ‘vakschool’ Sint-Lucas in Menen om er metaal te volgen. Op zijn 14de ging Georges aan het werk. “Ik werkte eerst in de Novy, de bromfietsenfabriek in Kortrijk en daarna ging ik in Frankrijk werken. Van mijn 16 tot mijn 21 jaar ging ik naar het Leger in Duitsland. Daarna zijn we kermissen beginnen doen. We hadden nog een kindermanège, een schietkraam, een loterij en een visspel.”

Ghislaine

Ghislaine werd in Menen geboren en groeide daar ook op. Haar vader Georges deed nog een melkronde en had nog een ‘crèmewinkel’ en werd later mijnwerker. Haar moeder Madeleine Vynckier runde café ‘De Lustige Vissers’ in Menen. “Daar ben ik ook uitgetrouwd”, zegt Ghislaine. Ghislaine was de jongste van drie kinderen. Haar broer Aimé en zus Annie zijn beiden al overleden.

Ghislaine ging in Menen naar school tot ze 9 jaar was. “Dan ging ik bij mijn grootmoeder wonen en ging ik tot mijn 14de naar Halluin naar school”, vertelt ze.

Op haar 14de begon Ghislaine te werken bij Dufour in Halluin. Ze trok dan nog een jaar naar Motte in Moeskroen. “Dan trouwde ik en ging ik met Georges mee naar Duitsland, waar we nog anderhalf jaar woonden.”

Toen het koppel weer in België kwam ging Ghislaine mee met Georges als foorkramer. “We runden later nog Dancing De Blaasbal in ‘de Kweke’ in Wevelgem. Dat was de eerste dancing in Wevelgem.” Het koppel hield tegelijkertijd met de dancing ook de café De Prins Albert open in de Brugstraat in Wevelgem. Daarna werkten Georges en Ghislaine weer als foorreiziger.

Het huwelijk

Georges leerde Ghislaine kennen in het café van Ghislaines moeder in Menen. Georges woonde toen in Menen bij zijn grootouders.

Het koppel trouwde op 19 april 1963 voor de wet en de dag nadien voor de kerk. “We waren de eersten die trouwden in de nieuwe kerk van Sint-Jan De Doper in Menen. We kregen daarom zelfs onze mis gratis”, zegt Ghislaine.

Na hun huwelijk woonden Georges en Ghislaine dus nog anderhalf jaar in Duitsland. Dan verhuisden ze naar de Kweekstraat. Ze woonden ook nog een tijdje in de Prins Albert en trokken dan naar de Kapellestraat. Al meer dan 40 jaar wonen ze ondertussen in de Papestraat in Wevelgem.

De kinderen zijn Guy (59), Ann (55) (wed. van John De Clercq) en Nancy (54) (met Glenn Doornaert).

De 7 kleinkinderen zijn Kevin (36), Kelly (33), Jolien (27), Kenneth (24), Kimberly (24), Kenny (23) en Eline (18).

Yelena, Yenna, Sem, Sep en Céleste zijn de 5 achterkleinkinderen. Het zesde achterkleinkindje is op komst en wordt in juni verwacht.

Vrije tijd

Georges is 30 jaar vrijwillig brandweerman geweest in de post Wevelgem. Hij ging ook veel zwemmen. “Ik had een reddersbrevet en ben ook provinciaal duiker geweest”, zegt hij.

Ghislaine houdt van reizen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.