Search

Diamant voor George en Andrea

Onlangs vierden George Beke (82) en Andrea Deneir (80) hun diamanten huwelijksverjaardag in het gemeentehuis van Kuurne. Ze werden er ontvangen door een delegatie van het schepencollege en de Ezelsorde.

George

George werd geboren in de Bavikhoofsestraat in Kuurne. Hij is de zoon van Omer Beke en Germaine Vermeulen. Hij was de tweede van drie kinderen en groeide samen met een broer en een zus op.

George liep school in de Armstraat, dat werd later de Prins en de Koning Boudewijnstraat. Op zijn 14de begon George te werken bij Busschaert in Deerlijk, waar hij bobijnen opzette in de weverij en de ‘pupkes’ kuiste. Enkele jaren daarna ging George aan de slag in de weverij van de Gebroeders Bogaert in Hulste. Hij leerde daar weven. Later weefde hij nog bij verschillende werkgevers. Toen het slecht begon te gaan in de textielsector werd George diender bij Roger Malisse en later metser. Na enkele werkongevallen werd George in 1963 magazijnier in het centraal magazijn bij Bekaert. Daar ging hij met brugpensioen.

Andrea

Andrea werd in de Vulputstraat in Meulebeke geboren. Ze was de jongste telg in het gezin van Andre Deneir en Clara Dobbels. Toen Andrea 4 jaar was verhuisde ze met haar gezin naar Winterslag bij Genk. Haar vader ging daar in de mijnen werken. Tot haar 14de ging Andrea naar de gemeenteschool in Winterslag. Dan verhuisde het gezin weer naar West-Vlaanderen. Andrea kwam in Harelbeke terecht. Ze ging aan de slag als dienstmeisje. Ze werkte vaak in een winkel en deed ‘de menage’ van zelfstandige winkeluitbaters. Na enkele jaren veranderde Andrea van werk. Ze werkte in de wasserij van Kortrijk, in de Pratikshop, bij Lano en uiteindelijk bij Moron’s winkel ‘De Master’ in Kuurne.

Het huwelijk

George en Andrea leerden elkaar kennen op een trouwfeest. Het koppel trouwde op 20 april 1963 voor de wet. In 1967 werd dochter Caroline geboren en in 1972 volgde zoon Marino. Er zijn ondertussen 7 kleinkinderen en 1 achterkleinkindje.

Vrije tijd

George was een fervent tennisser aan de Hoeve. Hij zetelde er ook jarenlang in het bestuur van de club. Andrea tenniste later mee met George.

55 jaar lang was George ook postzegelverzamelaar. Hij zong ook in een koor en reed met de moto.

Andrea vertoefde graag in de bibliotheek. Ze hield ook van turnen. Ze zong bij de Zingende Moeders onder leiding van Meester Staelens en in het koor van Annemie Herman.

George en Andrea gingen veel op reis, eerst naar zee en dan steeds verder. Nu gaan ze vooral naar Tenerife om er te genieten van het goede leven.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.