Search

Diamant voor Eric en Magda

Magda en Eric (copyright foto Els Deleu)

Eric Pille (85) en Magda Vandeghinste (81) werden op zaterdag 27 augustus in het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyer voor hun diamanten huwelijksverjaardag.

Eric

Eric werd in de kliniek Sint-Joris in Menen geboren. Hij is de zoon van souschef bij de RTT Roger Pille en huisvrouw Andrea VanLooy. Het gezin telde drie kinderen.

Eric volgde les in de école Moyenne in Menen. Toen hij 10 jaar was verhuisde hij met zijn gezin naar Laken doordat zijn vader in Brussel ging werken. De middelbare school volgde Eric in Laken en in het Koninklijk Atheneum in Koekelberg. In 1955 keerde de familie terug naar Kortrijk. Er volgden voor Eric nog een jaar universiteit en daarna enkele omzwervingen in verschillende overheidsdiensten. Uiteindelijk liep Eric in de voetsporen van zijn vader en ging hij bij de RTT werken. Via bevorderingsexamens werd hij bureauchef. Brussel werd zijn geliefde werkplaats. Op de trein naar het werk las Eric zijn krant. In 1996 ging hij met pensioen.

Magda

Magda werd thuis in Zwevegem geboren als dochter van Michel Vandeghinste die meestergast was in de elektrische centrale van Zwevegem en Clara Haelvoet die verongelukte toen Magda 16 jaar was. Haar zus Bea was toen 18 jaar. Na de humaniora in het Koninklijk Atheneum in Kortrijk ging Magda voor lerares Moedertaal-Geschiedenis studeren aan de Rijksnormaalschool in Brugge. Ze kon na het afstuderen in 1961 onmiddellijk aan de slag als lerares Nederlands in Moorslede. Ze werkte er 9 jaar tot ze vooral geschiedenis en ook wat Nederlands kon gaan geven in haar vroegere school, de Middenschool. Op haar 55Ste ging Magda in februari 1997 met pensioen.

Het huwelijk

Eric en Magda leerden elkaar kennen op de bus. Ze trouwden op 27 juli 1962 voor de wet en de dag erop volgde het kerkelijk huwelijk in Knokke. Er was feest in het Bloemenhof in Wevelgem.

Het koppel bleef een drietal jaar bij Magda’s vader die weduwnaar was inwonen. In 1965 namen Eric en Magda hun intrek in hun nieuwe woning aan de Mgr De Haernelaan in Kortrijk, waar ze nog altijd wonen. Er kwamen met Ragnhild in 1968 en Gunnar in 1970 twee kinderen. Ragnhild is gehuwd met Antoon Breyne en Gunnar met Barbara Boedts. De kleinkinderen zijn Rosan (23), Egon (22), Anaïs (21), Freya (20), Elisa (bijna 19) en Esther (18)

Vrije tijd

Eric was en is een fervente natuurliefhebber. Vroeger ging hij af en toe naar de opera. Hij hield evenveel van goede jazz als van klassieke muziek. Hij leest ook, en meer non-fictie dan fictie.

Eric houdt ook van zijn tropisch aquarium. Lange tijd kwam Eric tot rust bij het biologisch tuinieren. Dat viel weg toen de grond verkocht werd.

Magda breide graag. Later kwam daar ook de computer bij waar Magda vooral bezig was met Photoshop.

Eric en Magda fietsten, wandelden, reisden en tennisten veel. Ze trokken ook vaak naar de zee. Nu doen ze nog graag eens een terrasje waar ze naar toe wandelen. Na een wandeling spelen ze graag eens Rummikub. Ze genieten ook enorm van hun zes kleinkinderen. “Dat verrijkte ons leven”, zeggen ze. Ze pasten dan ook graag op de kleinkinderen. Een jaarlijks weekendje weg met de drie generaties samen is een feest.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.