Search

Diamant voor Daniel en Jeannine

Jeannine en Daniel (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 21 oktober vierden Daniel Nottebaere (81) en Jeannine Demeulenaere (83) uit Marke hun diamanten huwelijksverjaardag met hun familie. Ze kregen op hun feest het bezoek van de schepen Stephanie Demeyere van de stad Kortrijk.

Daniel

Daniel werd thuis in Marke geboren. Hij is de oudste van twee kinderen. Zijn drie jaar jongere broer is Raphael. Zijn ouders Maurice Nottebaere en Maria Vanherreweghe baatten nog het café Den Berg in de Bergstraat in Marke uit.

Daniel volgde de lagere school in Aalbeke en ging daarna metaal volgen in het PTI in Kortrijk. Op zijn 16de ging hij aan de slag in de Tissage de Tourcoing in Frankrijk. Na zijn legerdienst ging hij er nog voor enkele maanden terug en dan trok hij voor een jaar naar de Filature (spinnerij) Motte.

Na het huwelijk is Daniel in de fabriek Quirub in de Engelse Wandeling in Kortrijk gaan werken. Na acht jaar ging hij bij de textielfabriek Louis Depoortere op de grens tussen Moeskroen en Aalbeke aan het werk. Daar ging hij op zijn 51ste met prépensioen.

Jeannine

Jeannine werd thuis in Bellegem geboren. Ze was de vijfde in het gezin met zeven kinderen van Henri Demeulenaere die metaalarbeider was bij Bekaert en Madeleine Depraetere die vier jaar het café ‘De Vrede’ in Bellegem uitbaatte.

De familie bestond uit Cecile, Norbert, Laurette, Lilianne, Jeannine, Freddy en Willy. Jeannines broers zijn allemaal overleden en er zijn nog twee zussen in leven.

Jeannine liep school in de lagere school De Katteberg in Bellegem en in de Gemeenteschool in Bellegem. Op haar 14de ging ze werken in de spinnerij Motte in Moeskroen. Op haar 26ste bleef ze thuis om voor de kinderen te zorgen.

Het huwelijk

Daniel en Jeannine leerden elkaar kennen in het café ’t Beenhouwerijtje in Aalbeke. Na twee jaar verkering trouwde het koppel op 26 oktober 1963 in de kerk van Bellegem. Er werd feest gevierd in het café met zaal ‘Het Gemeentehuis’ in Bellegem.

Daniel en Jeannine gingen wonen in de Steertstraat in Marke. Na 3,5 jaar verhuisden ze naar hun huidige woning in de Lampestraat in Marke.

De kinderen zijn Wim (59, met Renata Pauwels), Joke (56, met Chris Lefebvre) en Tom (53, met Bea Truyaert).

De kleinkinderen zijn Lorenzo (33), Jelle (28), Ine (27), Janne (26) en Jonas (24).

Léon (2,5) en Lisèle (bijna 14 maanden) zijn de achterkleinkinderen.

Voor de kleinkinderen zijn Daniel en Jeannine ‘grote pépé’ en ‘grote mémé’.

Vrije tijd

Daniel koerste tijdens zijn jeugd een jaar bij de onderbeginnelingen. Later voetbalde hij bij de reserven van KFC Aalbeke. Hij was jarenlang voorzitter van de wielertoeristenclub De Morgentrappers die hun lokaal hadden in Au Batteur in Aalbeke.

Hij was ook tien jaar voorzitter van het Feestcomité Markesteert met lokaal in De Lampe op de Markesteert.

Jeannine was lid van de Vrouwenbond en deed heel haar leven het huishouden. Ze breide graag.

Dagelijks brengt Daniel nog uren door in zijn tuin en zijn moestuin. Hij is een fervent natuurliefhebber.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.