Diamant voor Carlos en Anna

Carlos en Anna (copyright foto Els Deleu)

Op woensdag 13 september werden Carlos Verstraete (81) en Anna Soenens (81) samen met hun familie op het stadhuis van Harelbeke ontvangen door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Carlos

Carlos is de derde in een gezin met vier zonen. Hij werd thuis geboren. Vader Hector Verstraete was meubelmaker en zijn mama Maria deed het huishouden. Carlos’ tweede oudste broer Georges is ondertussen al overleden.

Carlos groeide op in de Gentsesteenweg in Harelbeke. Voor het kleuter en lager onderwijs ging hij naar de jongensschool in het centrum. Op zijn 12de trok hij naar de ‘vakschool’ in Kortrijk om er houtbewerking te leren.

Op zijn 14de ging Carlos werken bij de firma De Coene. Op zijn 29ste trok hij naar TBC en later werd hij huizenbouwer bij Prefawood, waar hij bleef tot de firma naar Drongen verhuisde. Op zijn 46ste werd Carlos schrijnwerker bij de Stad Harelbeke, waar hij op zijn 63ste met pensioen ging.

Anna

Anna is de dochter van vlasbewerker Maurice Soenens en Martha Vansteenhuyse. Ze werd thuis geboren en is de vijfde in een gezin van 13 kinderen. Er waren 7 jongens en 6 meisjes. Er zijn er nog 8 in leven.

Het kleuter en het lager onderwijs volgde Anna in Wielsbeke. Van zodra het mocht bleef Anna thuis om mee voor het gezin te zorgen, een taak die ze ook later in haar eigen gezin op zich nam.

Het huwelijk

Carlos en Anna leerden elkaar kennen in het Palaceke in Harelbeke, waar Anna per toeval met een nichtje en een vriendin mee was. Na drie jaar verkering trouwde het koppel voor de wet op 12 september 1963 in het gemeentehuis in Wielsbeke. Dat was de dag na Carlos’ verjaardag. De dag nadien vond het kerkelijk huwelijk plaats in de kerk van Wielsbeke. Er werd feest gevierd in het Volkshuis. Een orkest zorgde tijdens het avondfeest voor de muziek.

Na het huwelijk ging het koppel tussen Beveren-Leie en Desselgem wonen. Na de geboorte van de oudste dochter verhuisde het gezin naar iets dichter bij de ouders van Carlos. Na de geboorte van de oudste zoon verhuisden ze nog eens naar de Vooruitgangstraat. In 1973 gingen ze dan op Ter Perre wonen. Vijf jaar geleden namen Carlos en Anna hun intrek in een appartement op Molenkant, waar ze nog wonen.

De kinderen zijn Véronique (met Rudy Demeulemeester), Philip en Rik (met Connie Rommens). Met Jarne, Jaromir, Giacomo, Ajoscha, Kenny (met Kelly) en Joy zijn er 6 kleinkinderen en de 3 achterkleinkinderen zijn Quintaya, Yanisha en Ryleigh.

Vrije tijd

Carlos is vooral gekend van het vrouwenvoetbal in Kuurne en later in Harelbeke. Hij was er tot vorig jaar nog voorzitter.

Anna kijkt graag televisie.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.