Search

Diamant voor Aurel en Theresia

Aurel en Theresia (copyright foto Els Deleu)

Op woensdag 24 augustus kregen Aurel Pattyn (86) en Theresia Marchand (85) het bezoek van schepen Stephanie Demeyer voor hun diamanten huwelijksjubileum. Het koppel vierde het jubileum met de familie op donderdag 15 september, de 85ste verjaardag van Theresia in Hula in Heule.

Aurel                    

Aurel werd geboren in Ardooie. Hij was de oudste van de twee kinderen van Victor Pattyn en Maria Steyaert. Zijn zus Lena werd in 1939 geboren. Aurel ging naar de middelbare Normaalschool (Regentaat) in Torhout. Hij is regent Lichamelijke Opvoeding.

Hij begon zijn carrière als leraar aan het Sint-Jozefscollege in Tielt en ging vervolgens aan de slag in het Sint-Aloyisiuscollege in Menen, het VTI in Kortrijk en het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk.

Theresia

Theresia werd in Krombeke geboren als zevende in het gezin van acht kinderen van schoenmaker Maurits Marchand en Maria Delmaere. Haar broers en zussen zijn Godelieve, Rosa, Anna, Clara, Jules, Jozef en Guido.

Theresia volgde de opleiding Regentaat Huishoudkunde aan het H.Hartinstituut in Heverlee. Ze werkte van 1957 tot 1964 als lerares technische vakken in de Beroepsschool Leisele en van 1964 tot 1993 in het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk.

Het huwelijk

Aurel en Theresia leerden elkaar in maart 1954 kennen tijdens een bezoek aan Theresia’s broer in Krombeke. Ze trouwden in het gemeentehuis en in de kerk van Krombeke op 7 juli 1962. Het was prachtig weer die dag. Er was een feestmaal in Feestzaal De Vette Os in Poperinge. Het koppel woonde van 1962 tot 1964 in de Jan Breydellaan in Kortrijk en van 1964 tot 2017 in de Azalealaan in dezelfde stad. Nu wonen ze in de Klaverstraat.

De kinderen zijn Koen (59) die gehuwd is met Martine Vandaele, Carl (55) die gehuwd is met Inge Casier, Ann (53) die gehuwd is met Thierry Vandekerckhove en Inge (51) die gehuwd is met Tom Van Biervliet. De kleinkinderen zijn Annelies, Niels, Valentine, Victor, Paulien, Féline, Gilles en Elise. Elias is het eerste achterkleinkindje.

Vrije tijd

Aurel deed nog atletiek – nl. spurt en aflossing – bij Houtland AC. Hij was medestichter van het Kortrijkse Damesbasket, waar hij ook nog trainer-coach was. Hij trainde ook nog Fort Kortrijk.

Theresia houdt van handwerk.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.