Search

Diamant voor Albert en Cecile

Cecile en Albert (Copyright foto Els Deleu)

Op zondag 13 augustus vierden Albert Tack (84) en Cecile Foulon (81) hun diamanten huwelijksjubileum met hun familie in ’t Brouwershuys in Bellegem.

Albert

Albert werd in Tielt geboren. Hij is de zesde van de acht kinderen van Remi Tack en Maria Verkinderen en groeide op in Sint-Baafs-Vijve. In Wakken en Tielt ging Albert naar school. Hij volgde de landbouwschool en begon op zijn 15de thuis op de boerderij te werken, want ook zijn ouders waren landbouwers. Na 20 jaar als landbouwer gewerkt te hebben, werkte hij nog 2 jaar in een fabriek, was hij 10 jaar loonwerker en deed hij 20 jaar tuinbouw.

Cecile

Cecile werd geboren in Lendelede, waar ze ook opgroeide. Ze is de dochter van landbouwers Leopold Foulon en Maria Devolder. Ze is de derde van de acht kinderen in het gezin. Ze ging in Lendelede naar school en volgde huishoudzorgen. Op haar 15de begon ze thuis het huishouden te doen. Ze deed dat verder later, en ook bij een ander gezin was ze huishoudster.

Het huwelijk

Albert en Cecile leerden elkaar in 1961 kennen op een dansfeest van een vereniging in Lendelede. Ze trouwden op 14 augustus 1963 in Lendelede en namen hun intrek op de boerderij van Albert in Sint-Baafs-Vijve. In 1972 verhuisde het gezin naar een woonwijk in Wakken en in 1978 trokken ze naar het huis dat ze bouwden in Oeselgem. De laatste vier jaar wonen ze in een appartement in Sint-Eloois-Vijve.

De kinderen zijn Hilde (59) die gehuwd is met Guido en in Desselgem woont, Filip (58) die gehuwd is met Carine en in Bellegem woont en Renaat (bijna 57) die samenwoont met Kathleen en in Wakken woont. Er zijn 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Een vierde achterkleinkindje wordt eind augustus verwacht.

Vrije tijd

Vroeger voetbalde Albert. Nu houdt hij van kaarten en kleine uitstapjes doen.

Naaien, breien en boeken lezen zijn de hobby’s van Cecile.

Albert en Cecile vonden ontspanning in hun mooie grote tuin. Ze genoten ook van daguitstappen en feestjes met de buren. Het koppel werkte hard om hun eigen huis te kunnen bouwen en hun kinderen alles te geven wat ze nodig

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.