Search

Diamant voor Alain en Gerardine

Alain en Gerardine (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 29 oktober werden Alain Creupeland (83) en Gerardine Viaene (83) uit Kortrijk door schepen Stephanie Demeyer ontvangen op het Kortrijkse stadhuis voor hun diamanten huwelijksjubileum.

Alain

Alain werd in Kortrijk geboren als oudste van de drie kinderen van Werner Creupeland en Madeleine Melsens. Zijn jongere zus en broer zijn Monique (80) en Yves (72).

Alain volgde na het Sint-Jozefinstituut in Kortrijk een opleiding tot Meester-Drukker. Hij deed zijn legerdienst in Lombardsijde samen met Will Tura.

Alain was zelfstandig Meester-Drukker en combineerde dit met een zaak gespecialiseerd in schrijfgerei, nl. Drukkerij De Beurs die vroeger op het Schouwburgplein gevestigd was.

Gerardine

Gerardine werd ook in Kortrijk geboren. Ze is de dochter van Gustaaf Viaene en Elvire Hanssens. Haar zes broers en zussen zijn al allemaal overleden.

Gerardine ging tot haar 14 jaar naar school en werkte tot aan haar huwelijk in een naaiatelier. Daarna werd ze huisvrouw en zorgde ze voor haar gezin.

Later stapte ze mee in de zaak van haar man en nam ze tot aan haar pensioen de winkel voor haar rekening.

Het huwelijk

Alains grootvader woonde naast het atelier waar Gerardine werkte en zo leerde Alain Gerardine kennen. Ze zagen elkaar ook regelmatig in café De Tempeliers op de Graanmarkt. Dat café werd uitgebaat door de zus van Gerardine.

Alain en Gerardine trouwden op 6 oktober 1962 in Kortrijk. Er werd feest gevierd in Alains ouderlijk huis. Ze gingen op huwelijksreis naar Parijs.

De eerste jaren van hun huwelijk woonde het koppel in de Belfaststraat in Kortrijk. Later verhuisden Alain en Gerardine met hun gezin naar het appartement boven hun winkel op het Schouwburgplein in Kortrijk. Nu wonen ze op een appartement in de Leiestraat.

Er werden in het gezin drie dochters geboren: Betty (59) is gehuwd met Rudi Vanmechelen, Claudine (57) woont thuis bij haar ouders en Nathalie, Claudines tweelingzus is overleden in 2009.

Alain en Gerardine zijn mamie en bompa van Julie Vanmechelen (30) en Sarah Vanmechelen (27).

Vrije tijd

Alain was jaren actief bestuurslid van het Feestcomité van de Doorniksestraat en van het voormalig Expo-paviljoen. In ‘zijn stad Kortrijk’ ging hij graag met vrienden een pintje drinken op café en pietjesbakken.

Gerardine is altijd een uitstekende naaister geweest. Het hele gezin was altijd piekfijn uitgedost naar de laatste mode. Ze was ook een echte keukenprinses.

Het koppel ging ook graag wandelen.

Nu pakt Alain nog graag een pintje in ‘De Leffe’ en vult hij kruiswoordraadsels en sudoku’s in.

Gerardine maakt nog haar dagelijkse wandeling ‘in ’t stad’. Ze houdt ervan om een koffietje te gaan drinken en uitstapjes te maken naar de zee.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.