Search

De Zoete KVK-vrienden verwelkomen nieuwe peter Massimo

Massimo ondertekende de banner die aan de muur van De Zoeten Inval zal prijken (copyright foto Els Deleu)

Tijdens een instuif met barbecue in De Zoeten Inval van de KV Kortrijk-supportersclub De Zoete KVK-vrienden werd Massimo Decoene (19) voorgesteld als nieuwe peter van de supportersclub.

Sinds de oprichting van de supportersclub De Zoete KVK-vrienden met het lokaal in De Zoeten Inval in Heule, was Kristof D’haene de peter van de club. “Kristof was van de streek en was sterk verbonden met KV Kortrijk, waar hij 8 jaar speelde”, aldus Geert Scheldeman, gekend als ‘Skelle’, die voorzitter is van de supportersclub.

Op het einde van het seizoen stopte Kristof D’haene met voetballen en ging de supportersclub dus op zoek naar een nieuwe peter. “Die vonden we bij Massimo Decoene, met het nummer 22. Hij is ook sterk verbonden met KV Kortrijk en komt ook uit de streek”, luidt het.

Massimo woont in Menen en komt uit de jeugd van KV Kortrijk. “Hij heeft veel talenten en vertoont een grote inzet. Met zo’n mensen kunnen we ons identificeren in onze supportersclub”, aldus ‘Skelle’. “Onze club is ook meer dan alleen voetbal, zoals vandaag met een barbecue en een bandje.”

Massimo trok naar Roeselare en ging dan een jaar bij STVV (Sint-Truiden) spelen. Daar zat hij op internaat. Na een jaar keerde hij terug naar KV Kortrijk. Hij was er laatst kapitein bij de U21 en maakt nu de overstap naar de eerste ploeg. Hij trainde al een jaar mee met de A-ploeg.

Nu kreeg hij bij KVK een profcontract. Als Massimo naar zijn sterke punten gevraagd wordt, antwoordt hij duelkracht en loopvermogen.

Vroeger heeft Massimo naast voetbal nog boks, kickboks en zwemmen gedaan. Nu is het enige nog voetbal. Hij hoopt op een carrière net zoals Kristof D’haene. Dat verklaarde hij in een interview met Patrick Jolie uit Heule.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.