Search

De Wanorde schenkt cheque aan Fietsbieb ’t Schoon Velootje

Copyright foto Els Deleu

Vorige maand organiseerde De Wanorde uit Kuurne ‘De Nacht van de Wanorde’. De opbrengst van inkombandjes deze activiteit in Bockor Café in Kuurne werd geschonken aan de Fietsbieb in Kuurne.

De Fietsbieb met naam ‘’t Schoon Velootje’ opende de deuren in september en heeft momenteel al 210 fietsen in bezit, waarvan er al 132 verhuurd zijn.

“We leggen onze focus op kinderfietsen in verschillende maten”, luidt het bij de Fietsbieb. “Als er grote fietsen geschonken worden, kunnen deze dienen voor vluchtelingen, studenten en mensen die door het Sociaal Huis of door de Rijzende Ster gestuurd worden.

Bij de Fietsbieb betaal je 20 euro per jaar voor een fiets. De 20 euro waarborg die daar nog eens bijgerekend wordt, krijgen de klanten terug bij het terugbrengen van de fiets. Een fiets kan ter plaatse gekozen worden bij de openingsmomenten elke tweede en vierde zaterdagvoormiddag van de maand, maar de fietsen kan je ook reserveren op https://www.fietsbieb.be/aanbod/west-vlaanderen/kuurne en deze dan op de eerstvolgende openingsdag ophalen.

“We bedanken de gemeente Kuurne dat we het pand in de Kattestraat 128 gratis ter beschikking krijgen. Net zoals onze fietsen is ook ons pand in bruikleen. Voor de rest zijn we afhankelijk van giften.”

De cheque van De Wanorde voor een bedrag van 750 euro was dan ook heel welkom in de Fietsbieb.

Het geld wordt gebruikt om materieel aan te kopen. “We vroegen wel om dit aan te kopen bij de lokale fietsenmakers van Kuurne”, stelt Christophe Landrieux van De Wanorde. “Zo steunen we een goed doel én de lokale ondernemers.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.