Search

“De reden waarom jullie fietsen maakt ons gelukkig!”

copyright foto Els Deleu

In de toonzaal van hoofdsponsor Ergodôme in Kortrijk reikten de leden van Wielertoeristenclub De Pelikaan op woensdagavond 20 oktober een cheque ter waarde van 2.000 euro uit in handen van Patricia Devos, kinderpsychologe op de dienst Kinderoncologie in Gent voor Koester, het thuiszorgproject van het Kinderkankerfonds.

Die 2.000 euro is de opbrengst van de eerste Ergodôme Cycling Classic die plaats vond op 12 juni.

Geschiedenis van de Cycling Classic van WTC De Pelikaan

Wielertoeristenclub De Pelikaan organiseerde in 2007 voor het eerst de Johan Musseeuw Cycling Classic. “Johan Musseeuw was peter van Koester, en zo ging de opbrengst van deze recreatieve fietstocht voor het goede doel naar dat project. We zijn het blijven steunen”, vertelt Filip Tack van WTC De Pelikaan. “In 2014 besloot de toenmalige sponsor enkel nog maar de Rode Duivels te sponsoren. We kwamen in contact met de familie Mylle van Mydibel en zo werd in 2015 de Mydibel Cycling Classic geboren, met een hoogtepunt van 900 deelnemers in 2018. Het jaar erop hadden de organisatoren pech want ze kregen met heel slecht weer te kampen en in 2020 was er corona. Voor 2021 kwam Ergodôme, die al medesponsor was met het voorstel om hoofdsponsor te worden. We konden op 12 juni de eerste Ergodôme Cycling Classic organiseren. Ondanks nog wel enkele beperkende maatregelen zoals verplichte voorinschrijving en maximum 50 startende fietsers per half uur, konden we toch rekenen op 365 deelnemers met een opbrengst van 2.000 euro die we aan Koester schenken.

Koester

“Koester, het thuiszorgproject van het Kinderkankerfonds startte oorspronkelijk voor terminaal zieke kinderen, maar nu wordt thuiszorg georganiseerd voor alle patiënten op oncologie, want elk ziek kindje vertoeft nog altijd het liefst in de thuissituatie”, vertelt Patricia Devos. “Voor de terminaal zieke kinderen wordt alles in het werk gesteld om 24/24 uur zorg te voorzien en er is ook nazorg voorzien. De reden waarom jullie dus fietsen…”, sprak Patricia de wielertoeristen toe, “…maakt ons enorm gelukkig!”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.