Search

De Planktrekkerkes zorgen voor het voorprogramma

De Planktrekkerkes met de regisseurs - Lili en Remi Casier en Lena Verslijpe ontbreken op de foto (copyright foto Els Deleu)

Met het stuk ‘Jongeren zoeken gsm’ brengen de Planktrekkerkes – dat is de jongerengroep onder de toneelgroep De PlanKtrekkers – het voorprogramma van 40 minuten van de toneelavonden van De PlanKtrekkers in Aalbeke.

Het stuk van de jongeren wordt geregisseerd door Jim Claeys uit Menen, die voorzitter is van de Planktrekkerkes en Inge Claeys uit Lauwe. Voor beiden is het hun regiedebuut bij de jeugd. Inge volgde wel al eens een cursus om personages bij elkaar te zoeken en in coronatijd regisseerde ze eens een korte klucht. Beiden spelen ook mee in het stuk van de PlanKtrekkers. “Het is heel intensief, we komen vier avonden per week naar Aalbeke voor een repetitie.”

Op het toneel bij de Planktrekkerkes staan Lili Casier, Marie Gykiere en Julie Wymelbeke uit Aalbeke, Yanaika Claeys uit Menen, Tibau Clarysse uit Wevelgem, Lena Verslijpe uit Brugge/Wevelgem, Nienke Cannaert uit Bissegem, Emma Desmet uit Lauwe, Margaux Van Robays uit Ooigem en één volwassene, nl. Karien Crombez uit Marke.

Ella Gykiere en Remi Casier uit Aalbeke en Milie van Sande uit Lauwe dansen.

Met regisseur Jim Claeys, zijn moeder Karien Crombez en zijn dochter Yanaika Claeys werken er drie generaties van één familie samen aan het stuk.

Het stuk

“De leerlingen moeten een schooltheater opvoeren, en de directrice is toneelmeester van het stuk. Het moment dat ze willen beginnen is één van de leerlingen de gsm kwijt. Dat is een regelrechte ramp. Het meisje wil kost wat kost eerst die gsm terugvinden voor het stuk gespeeld wordt. Er komt ruzie, geroddel, … en alles loopt in het honderd. De directrice wil telkens beginnen met het stuk maar dat lukt niet”, vertelt Inge.

Inge geeft ook nog mee dat de boodschap van het stuk is dat gsm’s veel kapot maken en dat de leerlingen eigenlijk niet veel respect tonen voor de directrice.

“Opmerkelijk is dat wij tijdens onze repetities met de Planktrekkerkes geen problemen hebben met de gsm’s. Ze worden afgegeven voor de repetitie begint.”

Praktisch

De voorstellingen in het OC Aalbeke vinden plaats
op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart
en op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart.

Op vrijdag en zaterdag begint de jeugdvoorstelling om 19.30 uur en op zondag om 15 uur. Het stuk ‘Boter bij de Vis’ van de PlanKtrekkers start na de jeugdvoorstelling.

Reserveren doe je via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=296526&event=139903#

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.