Search

“De Palink komt terug”

copyright foto Els Deleu

Om de 50ste verjaardag van de toneelvereniging te vieren, pakt toneelgroep Isegrim uit Kortrijk uit met een theaterwandeling, waar iedereen die wou spelen aan bod komt. “We schreven het stuk zelf volgens het aantal spelers dat zich opgaf”, stelt voorzitter Tom Lesaffer.

We zien heel wat namen van acteurs en actrices die spelen in ‘Palink’, een theaterwandeling over de terugkeer van Isidoor van Grimbergen. Wie de volledige naam van Isidoor onder de loep neemt, herkent er al vlug een verwijzing in naar de naam van de toneelgroep.

Tom schetst een beetje het verhaal:

“Isidoor van Grimbergen vertrok 30 jaar geleden uit zijn dorp. Hij was plotseling verdwenen. Er was een vermoeden dat hij de Lotto gewonnen had en vertrok. Isidoor wordt ‘De Palink genoemd.  Nu krijgt de hele dorpsgemeenschap een brief van hem dat ze moeten samenkomen in de cafetaria van het dorp. Natuurlijk wordt er onmiddellijk gespeculeerd: misschien zal hij zijn geld verdelen, zijn fouten goed maken, of heeft hij geen geld meer?…

Rik Vanessche uit Rollegem, Tom Lesaffer uit Kortrijk, Rik Mestdach uit Marke en Marc Malfait uit Beselare schreven allen aan de theaterwandeling, die een komedie is. “Toen we 40 jaar bestonden schreven we ook zelf een stuk en dat werd sterk geapprecieerd. Toen brachten we een voorstelling in de Sint-Rochuskerk.”

De regie is in handen van Rik Vanessche en Tom Lesaffer. “Rik zet de grote lijnen uit en ik doe het ‘onderhoud’ en de ‘accenten’”, stelt Tom.

25 acteurs en actrices

Maar liefst 25 acteurs en actrices werken mee, waaronder soms drie generaties uit één familie.

Het zijn:

Petra Beheydt, Kathy De Keukeleire, Kaatje Devos, Marcus Geers, Lieve Lefebvre, Bram Martroye, Patrick Masschelein, Malika Moumeni, Quin Vandenberghe en Paulette Vanneste uit Kortrijk,
Emmely Adyns, Mathieu Courtens en Katrien De Vos uit Bissegem,
Christl Vandenberghe uit Heule,
Rik Mestdach uit Marke,
Roger Compagnie, Franky De Vos, Willem De Vos, Steven Moerman en Alana Piepers uit Kuurne,
Delphine Viaene uit Harelbeke,
Steffie Buyse uit Zwevegem,
Ronny Verschelde uit Wervik,
Liesbeth Soubry uit Beselare en
Michèle Ameryckx uit Zonnebeke.

De voorstellingen

De voorstellingen starten in de refter van Athena campus Pottelberg aan de Weggevoerdenlaan 1A in Kortrijk.
Daar worden de aanwezigen in groepjes verdeeld voor de theaterwandeling, die in totaal slechts 300 meter lang is met haltes op verschillende plaatsen in de school. De wandeling eindigt ook in de refter.

Er zijn enkel nog plaatsen voor de feesteditie van zondag 10 maart om 11 uur. “Dit is onze laatste voorstelling. Aansluitend op de theaterwandeling is er dan om 13 uur een etentje en een fuifje. Je betaalt voor die dag 49 euro. Daar is de theaterwandeling, het eten met drank en dessertbuffet inbegrepen.

Reserveren kan via https://tickets.schouwburgkortrijk.be/nl/tickets.ticketservice.be/buyingflow/tickets/8783

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.