“De mensen kunnen hier een hele dag bezig zijn”

De raad van bestuur van het Streekbierenfestival bestaande uit Yvan Devlaminck, Alain Vanhoutte, Pascal Buyck en Els Vanbossele overhandigde de cheque aan Denis Detavernier en Greetje Delanghe van De Engelenhoeve 2.0. - Wouters Huis.

Flanders Events VZW, de organisator van het Internationaal Streekbierenfestival dat elk jaar in augustus plaats vindt in Zwevegem kon maandag een cheque van 1.500 euro overhandigen aan VZW De Engelenhoeve 2.0 – Wouters Huis.

Deze hoeve die startte in Sint-Denijs en nu gehuisvest is in de Candeléstraat 15 op Tombroek in Rollegem stellen Denis Detavernier en Greetje Delanghe ten dienste van mensen met een beperking. “Dat kunnen kinderen of volwassenen zijn, en het kunnen ook mensen met dementie zijn.”

Wouters huis

Denis en Greetje startten met de Engelenhoeve door hun zoontje Wouter die geboren werd met het Pallister-Killian syndroom, te wijten aan een chromosoomafwijking. Wouter overleed op 23 november 2018, de dag dat de Engelenhoeve verhuisde van Sint-Denijs naar Rollegem. Zijn ouders zetten het project ‘de Engelenhoeve’ verder onder de naam De Engelenhoeve 2.0 – Wouters huis.

Hoeve

In de hoeve zitten verschillende dieren, zijn er snoezelruimtes en is er aangepast sanitair. Dennis doet ook huifkartochten voor kinderen en ouderen met een beperking of dementie. De rest van de invulling van de dag wordt door de begeleiders gedaan met het vele materiaal dat in de Engelenhoeve voorhanden is. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we een dagje opvang doen, maar dat de mensen een dag uit hun instelling kunnen komen en hier een hele dag bezig zijn”, zegt Greetje. Het aanbod op de hoeve is gratis. De VZW leeft op sponsoring en giften. “We zijn dan ook zeer tevreden met de 1.500 euro van het bierfestival”, klinkt het bij Denis en Greetje. “Ook wij zijn blij met dat mooie project dat we al jaren steunen”, reageert Yvan Devlaminck van Flanders Events VZW.

error: De inhoud is beschermd!