Search

De Koffiehoekvrienden worden V&V-vrienden

copyright foto Els Deleu

De V&V-vrienden konden op zaterdag 16 juli hun nieuwe kledij passen bij hun sponsor V&V uit Kuurne. De fietsers vertrekken elke zaterdag van aan het pleintje aan de Koffiehoekstraat in Bissegem.

Patrick Devos uit Marke, Philippe Verfaillie uit Gullegem en José Vanackere uit Moorsele rijden al van in het jaar tachtig samen. “Aangezien ik afkomstig ben uit Bissegem, verzamelden we voor onze fietsritten altijd op het pleintje aan de Koffiehoekstraat in Bissegem. We noemden onszelf de ‘Koffiehoekvrienden’, en in het West-Vlaams eigenlijk de ‘Kaffiehoekvrienden’”, begint Patrick Devos.

De groep groeide organisch aan tot een vriendengroep. “Altijd was er wel iemand die iemand kende die ook wou meerijden. Zo zijn we ondertussen al met fietsers uit Ledegem, Moorsele, Gullegem, Marke, Dadizele, Heule, Kuurne en Sint-Baafs-Vijve.” Er fietsen zelfs twee gewezen profrenners mee, nl. Rudi Serruys uit Dadizele en José Vanackere uit Moorsele.

Elke zaterdag doen de wielertoeristen bij droog weer een fietsrit samen.

V&V

“Toen Vincent Vanhoutteghem en Kurt Vanherreweghe van V&V Bouw- en Tegelwerken bij mij thuis in het voorjaar werken kwamen doen, kwam het ter sprake dat we met de Koffiehoekvrienden – eigenlijk 8 individuele fietsers – graag kledij zouden laten maken voor onze groep. Vincent en Kurt hadden interesse om ook mee te rijden en die kledij te sponsoren.”

Vincent Vanhoutteghem die van Marke afkomstig is en nu in Kuurne woont en Kurt Vanherreweghe, een Kooigemnaar die naar Sint-Baafs-Vijve trok zijn al meer dan 20 jaar vrienden. “We zaten al van ons 16de samen in het VTI in Kortrijk, koersten samen en werken nu samen.” Ze startten hun bedrijf V&V Bouw- en vloerwerken vijf jaar geleden in bijberoep en werken ondertussen al drie jaar samen in hoofdberoep. De zetel van hun bedrijf ligt in Kuurne.

Nu de wielertoeristen hun nieuwe kledij kregen van V&V, veranderden ze hun naam van de Koffiehoekvrienden naar de V&V-vrienden. Voortaan fietsen ook Vincent en Kurt van V&V mee en is de groep aangegroeid tot 10 personen, en op de foto te zien is de opvolging verzekerd!

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.