De Klusjesman in Marke

copyright foto Els Deleu

Op vrijdagen 18 en 25 en zaterdagen 19 en 26 november brent het Marks AmateurToneel  (MAT) de komedie ‘De Klusjesman’ van Eric Assous. Filip Destoop uit Waregem staat bij MAT voor de eerste keer in voor de regie.

De Klusjesman is een boulevardkomedie waar een zakenvrouw plots haar ex-man over de vloer krijgt. Hij is zit aan de grond en solliciteert bij zijn ex naar een job. De vrouw laat hem toe als klusjesman en hij mag de vuile werkjes opknappen. De vraag is natuurijk hoe lang de de man de vernederingen van zijn ex-vrouw zal blijven ondergaan.

Er staan enkele vertrouwde gezichten op het podium, maar voor Markenaars Liese Delee, Julie Labaere en Sophie Servaege is het hun eerste podiumervaring. De andere acteurs en actrices zijn Peter Deslee uit Marke die de rol van de klusjesman op zich neemt, Franky Commeyne en Tom Mestdach, beiden uit Marke, Hendrik Dendooven uit Heule en Julie Van den Berghe uit Wevelgem.

Geen zondagvoorstelling

De voorstellingen van het Marks AmateurToneel vinden dit keer enkel op vrijdagen en zaterdagen plaats. “Er was in het OC in Marke tijdig een zondag vastgelegd. We hebben immers groepen die altijd op zondagnamiddag komen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een groep met mensen uit het woonzorgcentrum De Ruyschaert. We moesten echter plots onze zondagvoorstelling annuleren omdat de receptie voor de opening van de Torkonjestraat er moest plaatsvinden. Een andere zondag was in het OC ondertussen niet meer vrij.”

De groep heeft dit jaar met nog meer onvoorziene problemen te kampen. “Zo moeten we na het eerste weekend ons decor helemaal afbreken en het de week erop weer helemaal opnieuw opzetten, omwille van een feest tijdens de week tussen de voorstellingen, waar ze het podium nodig hebben.”

Praktisch

De voorstellingen vinden op vrijdagen 18 en 25 en zaterdagen 19 en 26 november plaats, telkens om 20 uur, in het OC Marke aan de Hellestraat 6.

Kaarten aan 9 euro per persoon reserveer je door betaling van een veelvoud van 9 euro op rekening BE34 7384 1823 2090. Er wordt gevraagd om bij betaling zeker naam en datum van de opvoering waarvoor u betaalt te vermelden.

U kan ook kaarten verkrijgen bij de leden van MAT of via secretariaat.mat@gmail.com of aan de deur.

error: De inhoud is beschermd!