Search

De kinderen kozen zelf de speeltoestellen

copyright foto Els Deleu

Het speelplein ’t Stik – een ‘stikske’ groen in de Seizoenswijk in Kuurne – is een puik staaltje van een samenwerking tussen de gemeente Kuurne en de buurt geworden. Er werd dan ook al een lange weg afgelegd. Vanaf het voorjaar zal het er toegankelijk zijn om er te komen spelen. Nu moet het groen nog wat groeien.

Op dinsdagmiddag 21 november werd ’t Stik al eens voorgesteld aan de pers en mochten er enkele kinderen van de nabijgelegen gemeenteschool Wijzer al eens enkele speelelementen uittesten. ’t Stik wordt dan in het voorjaar officieel ingewijd samen met de bewoners van de Seizoenswijk.

“Het duurde ruim 20 jaar vooraleer we tot dit prachtige resultaat konden komen,” stelt burgemeester Francis Benoit. “Vroeger was dat hier een stukje groen waar nogal wat overlast was. Er was ook niet echt iets te doen, en ballen vlogen er maar in het rond en in de tuinen. De oudere buurtbewoners houden er niet zo’n mooie herinneringen aan over.”

“Nu de wijk aan het verjongen is, werd er een participatietraject gelanceerd om van ’t Stik samen met de buurt iets moois te maken”, aldus schepen van Jeugd en van Openbare Ruimte en Vergroening Willem Vanwynsberghe.

Voor het aanplanten van groen werd samengewerkt met Stadslandschap Leie en Schelde. Er werd al een bloemenzone ingezaaid en er komen nog banken en picknickbanken. Op 2 december is er een geboorteplantdag om de nieuwe bomen en struiken er aan te leggen.

Er lopen wandelpaadjes doorheen ’t Stik, waardoor deze speelruimte toegankelijk is van uit verschillende straten in de Seizoenswijk. Zo is ’t Stik bereikbaar via de Seizoenweg, de Hooilaan en de Sprokkelweg.

“Door een combinatie van een ontmoetingsplaats, een voetbalzone, een rustige speelzone met glijbaan, speelkeuken en evenwichtselementen, avontuurlijke speeltoestellen zoals sliding, een mandschommel en een ravotheuvel,en een paadje dat door ’t Stik loopt, willen we een mooi aangelegde plaats met voor elk wat wils en met de nodige sociale controle realiseren”, stelt schepen van Openbare Werken en Milieu Annelies Vandenbussche.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.