Search

De gemeente steunt Kuurnse organisaties

copyright foto Els Deleu

De gemeente Kuurne staat deze week al in vuur en vlam met de duizenden vlammetjes in de vorm van 900 die samen met Ubuntu op de groenzone voor de Sint-Pieterskerk geplaatst werden. De gemeente gaf net voor Kerstmis ook een financieel  duwtje in de rug van twee Kuurnse organisaties die zich inzetten rond kansarmoede in Kuurne. Welzijnsschakels vzw en Kleerotheek mochten elk een cheque van 1.150 euro in ontvangst nemen.

Welzijnsschakels VZW

Marc Plets lichtte de VZW Welzijnsschakels, dat opgericht werd in 2017 toe. “We richten ons volledig op mensen die dreigen achter te blijven”, vertelt hij. De VZW zorgt voor een vrijetijdsaanbod en biedt op die manier een sociaal netwerk voor mensen die daar nood aan hebben. “Zowel in het sociaal huis als bij de sociale kruidenier worden mensen aangespoord om eens naar ons te komen.” Elke tweede en vierde vrijdag van de maand wordt er tussen 15 en 17.30 uur samengekomen in de jeugdhemen van Sint-Pieter aan de Hazelaarstraat 22 in Kuurne. “Bij mooi weer zetten we de tafels buiten en kunnen de mensen samen met onze vrijwilligers genieten van het samenzijn. De resten van de sociale kruidenier en producten waarvan de datum dreigt te vervallen worden er ook uitgedeeld.”

Tijdens de coronaperiode werden de mensen die gewoonlijk naar de bijeenkomsten kwamen, af en toe bezocht aan de voordeur.

Wie informatie wenst of wil langskomen kan een mailtje sturen naar plets_blomme@skynet.be of bellen naar 056 71 64 52.

Kleerotheek

De Kleerotheek die gevestigd is in het Oud Gemeentehuis in de Kerkstraat 11 in Kuurne bestaat nu twee jaar. “Iedereen mag komen met bruikbare kinderkledij, en krijgt punten volgens de stukken die binnengebracht werden”, vertelt Wendy Knockaert, die de Kleerotheek runt met haar mama en haar zus. “Met die punten kan je andere kledij kiezen. Kinderen groeien heel rap uit hun kledij, en als dingen doorgegeven worden gebeurt het dat je dingen krijgt die je smaak niet zijn. Door alles te centraliseren bij ons en te ruilen voor kledij die je zelf kiest, heb je altijd kledij naar eigen smaak. Iedereen is welkom bij ons.” Er wordt slechts een klein inschrijvingsbedrag gevraagd.

Het project van de Kleerotheek zorgt voor een lagere ecologische voetafdruk en roept de wegwerpcultuur een halt toe.

De Kleerotheek is elke zaterdag van 9 tot 12 uur open. Wie op een ander moment wenst langs te komen kan contact opnemen via een bericht op https://www.facebook.com/dekleerotheek

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.