Search

De fakkel werd letterlijk doorgegeven

v.l.n.r. Remko Quidousse, Vic Debonne en Henri Mestdach (Foto Robin Bonnier - Stef Debonne)

Vic Debonne (22), Remko Quidousse (22) en Henri Mestdach (27) vormen voortaan de Raad van Beheer van Jeugdhuis De Plekke in Bissegem.

Bissegemnaar Vic Debonne is de nieuwe voorzitter geworden. Hij volgde dorpsgenoot Klaas Vlieghe (27) op. Tijdens de vergadering van vorige week gebeurde de overdracht waar de fakkels letterlijk doorgegeven werden. Ook Robin Bonnier (27) die eveneens in Bissegem woont liet zich vervangen als penningmeester. Voortaan doet Remko Quidousse de boekhouding en vraagt hij de nodige subsidies aan. “Ik besef dat dit veel werk inhoudt maar ik zie het zitten”, zegt hij. Henri Mestdach (27) uit Marke blijft secretaris.

11koppig bestuur is een vriendengroep

Het bestuur van JH De Plekke blijft verder ongewijzigd. Klaas en Robin blijven bestuurslid. De andere bestuursleden zijn Stef Debonne, Arne Van Belle en Conan Vandenbulcke, allen uit Bissegem, Chelsey Dewolf uit Wevelgem, Maxim Quidousse uit Gullegem en Jesse Terryn uit Heule.

Het 11-koppig bestuur van JH De Plekke vormt een goede vriendenbende. “We vergaderen altijd met de hele kern, waardoor iedereen op de hoogte is over alles en waardoor er veel inspraak is. Iedereen kan zijn gedacht zeggen zonder dat er achteraf miserie van komt. De werking verloopt goed. Ook de samenwerking met JC Tranzit in Kortrijk verloopt goed. “We kunnen vooral voor praktische en logistieke zaken bij Tranzit terecht. Vzw Formaat, de federatie van jeugdhuizen in Vlaanderen zorgt dan voor begeleiding en advies. Formaat organiseert geregeld activiteiten waar we actief aan deelnemen, zoals bv. een busreis naar andere jeugdhuizen die je op die manier leert kennen. De dichtste band met een jeugdhuis hebben we met ’t Arsenaal in Marke. We gaan altijd naar elkaars evenementen. De laatste jaren kon er echter niet zoveel gebeuren.”

De nieuwe Raad van Beheer

Vic Debonne studeert Digital Design & Development aan Howest. In februari studeert hij af. Sinds juli 2019 kwam hij in het bestuur van De Plekke. Naast het jeugdhuis gaat zijn vrije tijd naar duiken en veel op reis gaan. Ook Remko Quidousse kwam op hetzelfde moment als Vic in het bestuur. “We kwamen er toen met een hele lichting leeftijdsgenoten bij”, zegt hij. Remko woont in Wevelgem, dicht bij de grens met Bissegem. Hij werkt als parlementair medewerker. “Normaal werk ik in Brussel, maar in deze Covidperiode werk ik meer van thuis uit.” Remko is ook nog hoofdleider bij het VNJ. Net als Vic en Remko, zat ook Henri Mestdach nog bij KSA Bissegem. Na zijn leiderschap werd hij zes jaar geleden lid van het bestuur van De Plekke. Hij is er al vijf jaar secretaris. Henri woont in Marke en werkt als mecanicien bij De Lijn. Hij speelt ook nog minivoetbal in Kuurne.

Vooruitzichten

Voor Vic en Remko is het – aangezien ze al bestuurslid waren – niet zo’n grote aanpassing. “Ook het bestuurswerk in een Covidperiode is niet nieuw. “We zitten al langer in het bestuur mét covid dan zonder”, zegt Vic, die nu als voorzitter moet zorgen dat alles in goede banen loopt.

 “Momenteel kunnen we niet veel activiteiten organiseren en werken we vooral naar de toekomst toe”, luidt het bij het drietal.  “Het is een rustige periode om in te werken. De Paute Farty kon in oktober gelukkig plaats vinden en was een groter succes dan we hadden durven denken. We hadden plannen voor fuifjes en festivalletjes maar hebben deze op onze laatste vergadering uitgesteld. Er was al voor een festival in augustus vorig jaar een line-up. We verwachtten 200 mensen op ons pareltje ‘The place to be’ maar moesten het verplaatsen. Ook een Boerenfeest ligt nog op tafel. Verder denken we aan ‘De slimste mens ter Plekke’ en werken we verder naar vooruitzichten toe. Volgens de regels die gelden blijven we elk weekend op vrijdag en zaterdag open. Soms zullen we eens kleinere activiteiten organiseren zoals een gezelschapsspellenavond op 10 december vanaf 20 uur, zodat we toch iets kunnen doen in kleinere bubbels.”

Vic, Remko en Henry dromen ervan om eventueel eens te gaan paintballen of een weekendje naar de Ardennen te trekken met het bestuur op teambuilding. “Niets daarvan is echter al geregeld. Er moet ook nagegaan worden wat er kan met de coronamaatregelen.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.