Search

De eerste drie dagen al drieduizend tickets de deur uit

Copyright foto Els Deleu

Het musicalgezelschap Arte del Sueño uit Harelbeke staat nu bijna een maand voor de reeks voorstellingen van ‘The Addams Family in het CC Het Spoor in Harelbeke. “De reservaties gingen open eind oktober en de eerste drie dagen gingen al drieduizend tickets de deur uit.”

Arte del Sueño is het musicalgezelschap dat voortvloeide uit de Poesjenellen. “Dat was een jeugdgezelschap, maar we wilden allemaal blijven spelen. Zo ontstond Arte del Sueño als volwassenengezelschap en kwam met Arte del Niño een nieuw jeugdgezelschap. Om de twee jaar brengen beide gezelschappen hun voorstellingen, het ene jaar de volwassenen en het andere jaar de jongeren. Door de grote bezettingen en meerdere personen die een rol invullen, wordt er telkens 2 jaar aan een productie gerepeteerd.

“Voor The Addams Family begonnen we dus al in 2019. Toen was er nog geen sprake van corona.”

De voorstellingen die gepland waren eind 2020 konden door corona echter niet plaats vinden. Aangezien het ene jaar de volwassenen van Arte del Sueño een voorstelling brengen, en het jaar erop de kinderen van Arte del Niño, werd gepland dat de kindervoorstelling op het voorziene tijdstip – eind 2021 dus – zou plaats vinden. “Kinderen mochten immers al vroeger weer samenkomen.” Eind 2021 bleek echter ook te vroeg, maar deze voorstellingen konden verplaatst worden naar de Paasvakantie van 2022.

“Eindelijk kunnen we nu ook met Arte del Sueño The Addams Family brengen. We zijn door het telkens te moeten uitstellen al vier jaar bezig met de repetities”, luidt het. Er moesten gedurende die jaren ook enkele rollen herschikt worden. “Als we onze rol niet spelen, spelen we soms in het ensemble met zangers, dansers en acteurs. In vrijwel geen enkele voorstelling is de cast identiek dezelfde”, aldus Sybe Vandemeulebroucke, één van de acteurs.

De repetities zijn vrij intensief. “Er zijn gewoonlijk twee repetities per weekend, en de laatste maanden zijn er drie.”

“We zijn er altijd en leven samen naar de voorstellingen toe. Er ontstonden al hechte vriendschappen.”

Regisseur en cast

Ilse Wyffels (31) die van Harelbeke afkomstig is en nu in Stasegem woont is de huisregisseur.

Er wordt gewoonlijk in de Arendswijk gerepeteerd, maar sinds vorig weekend wordt er in het decor gespeeld in Bavikhove.

De cast bestaat uit mensen uit de ruime omgeving zoals Harelbeke (en Stasegem), Bavikhove, Kuurne, Sint-Denijs, Moen, Otegem en Heestert. Er zijn in totaal zo’n 100 medewerkers aan de musical.

Grafzerken

Er wordt een promocampagne gevoerd met grafzerken op auto’s. “Deze wijzen op het duister kantje”, aldus bestuurslid Hannes Otté. “Schrik dus niet als je meerdere voertuigen met een grafzerk op ziet voorbijkomen.”

Ondanks de coronamaatregelen kon de vereniging toch een succesvolle cabaretavond en een griezelige halloweentocht organiseren. “Iedereen is wel blij om na de donkere periode weer de passie voor musical en cultuur te kunnen beleven”, aldus algemeen leider Tom Desmet.

The Addams Family

“Het stuk gaat over de wat vreemde en opmerkelijke Addams Family, waar men leeft tussen dode voorouders. Men leeft het liefst in enge situaties en de familieleden houden van martelinstrumenten. Van gevoel is er weinig sprake. Plots wordt Wednesday uit deze familie verliefd op een ‘gewone’ jongen. Hij komt eten met zijn gezin en valt van de ene verbazing in de andere en op het familiediner gebeurt er vanalles.”

The Addams Family is een komische musical voor volwassenen maar die zeker ook al door kinderen vanaf 10 jaar kan bekeken worden. “Hoewel er een enge sfeer heerst binnen de familie Addams, is het geen enge musical.”

Veel meer kunnen de mensen van Arte del Sueño niet prijsgeven over de inhoud. Je kan vanaf 23 december de voorstellingen komen bekijken in het CC Het Spoor aan de Eilandstraat 6 in Harelbeke.

Reserveren kan online via https://www.artedelsueno.be

Volwassenen betalen 23 euro, studenten 18 euro en kinderen onder de 12 jaar 15 euro.

De première vindt plaats op vrijdag 23 december om 20 uur.

Er zijn namiddagvoorstellingen om 14.30 uur en avondvoorstellingen om 20 uur.

De namiddagvoorstellingen vinden om 14.30 uur plaats op

Maandagen 26 december en 2 januari

Donderdag 5 januari

Vrijdag 30 december

Zaterdagen 7 en 14 januari

Zondagen 8 en 15 januari

De avondvoorstellingen vinden om 20 uur plaats op

Maandagen 26 december en 2 januari

Dinsdagen 27 december en 3 januari

Woensdagen 28 december en 4 januari

Donderdagen 29 december en 5 januari

Vrijdagen 23 en 30 december en 6 en 13 januari

Zaterdagen 7 en 14 januari

Zondag 25 december

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.