Search

De dansnamiddag wordt elk jaar groter

op de foto de winnaar van de Bingo met enkele van de organiserende leerlingen (copyright foto Els Deleu)

Op donderdagnamiddag 7 maart organiseerden de leerlingen van het vijfde en het zesde jaar Zorgplekleren van de secundaire freinetschool tvier in Kortrijk opnieuw een dansnamiddag voor senioren en mensen met een beperking.

Omdat deze dansnamiddag elk jaar een enorm succes is, en het aantal inschrijvingen altijd maar groter wordt, week men dit jaar uit naar het OC De Lange Munte in Kortrijk. “Onze sportzaal op school werd te klein”, luidt het.

“Er waren 138 mensen ingeschreven maar er kwamen er meer op af.” Dit jaar mochten ook ouders en (over)grootouders van de leerlingen komen.

Er waren ook aanwezigen uit de woonzorgcentra H.Hart en Sint-Jozef in Kortrijk, De Weister in Aalbeke, De Ruyschaert in Marke, De Zon in Bellegem, van het dagverzorgingscentrum van De Korenbloem in Kortrijk, van Huis Pamele (met mensen met een Niet-aangeboren hersenletsel) van het H.Hart in Kortrijk en mensen van Okra Kortrijk.

De namiddag begon met een muziekbingo. Deze werd gewonnen door iemand van het H.Hart.

Al tijdens de muziekbingo kriebelde het bij de aanwezigen om de beentjes te strekken. Toen het eigenlijke dansfeest begon barstte het feest echt los en kon je veel lachende gezichten bij de aanwezigen zien verschijnen. Een polonaise toerde gretig rond in de zaal.

Enkele leerlingen hadden ook een dansje ingestudeerd.

Dit jaar was er ook een tombola waar iedere deelnemer prijs had.

Bij de koffie konden er gebakjes aangekocht worden en na 16 uur waren er belegde broodjes te verkrijgen.

De leerlingen zorgden voor de volledige organisatie van de namiddag, alsook voor de bemanning van de bar en de kassa en voor de animatie gedurende de hele namiddag.

“Ze leren hier enorm veel bij, en nog anders dan tijdens sommige stages moeten ze alles zelf in handen nemen”, aldus de begeleiders Sofie Dewulf en Nathalie Ottevaere.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.