Search

Davy nam de zaak over van zijn vrouw

Davy Demeyere in De Gilde (copyright foto Els Deleu)

Sinds 1 april is rasecht Bavihovenaar Davy Demeyere (34) officieel de zaakvoerder van De Gilde in Bavikhove. Hij nam op die datum de zaak over van zijn echtgenote Evy Vandekerckhove.

De Gilde is gelegen op Bavikhovedorp 23, in het centrum van de gemeente. Het betreft een café met een grote feestzaal voor 200 tot 250 personen. In de feestzaal zijn er vaak familiefeesten en babyborrels en er zijn bijeenkomsten van verenigingen. Er zit in De Gilde een kaartersclub, een pokerclub, er zijn twee minivoetbalclubs en er komen twee dartsclubs die binnen de Harelbeekse competitie (zullen) spelen, er is een spaarkas die met 52 leden vol zit en er wordt gebiljart op zondagvoormiddag. “Clubs zijn hier allemaal welkom! Misschien wordt hier ook nog eens een dartstornooi georganiseerd.”

In het café worden belangrijke sportmatchen getoond. “Als de Belgen spelen op het EK vanaf juni, zullen we in de zaal de matchen tonen op groot scherm.”

“Vroeger huurde de brouwerij De Brabandere aan de coöperatieve. Een Bavikhovenaar die een hart heeft voor het verenigingsleven en dit liever niet zag verdwijnen kocht het pand vorig najaar aan de coöperatieve.”

“Ik ben nu de huurder”, zegt Davy.

“Het dak van de zaal wordt nog vernieuwd en met tijd zal de zaal wel weer eens opgefrist worden. Vijf jaar geleden – toen Evy de zaak nog runde – werd het hier geschilderd en kwam er nieuw meubilair.”

Al jaren cafébaas

Davy en Evy wonen met hun dochtertje Nova (17) maanden in Bavikhove. Evy, die tijdens de coronaperiode gaan werken was in een woonzorgcentrum in Kortrijk, amuseerde zich bij dat werk en werkt er nu halftijds. Ze staat indien nodig haar man bij in de zaak tijdens de weekends en met feesten.

Davy werkte zes jaar in Isocab, een bedrijf dat verhuisde van Bavikhove naar Beveren-Leie. Hij stond 6,5 jaar achter de toog in het Bavikhoofse café ’t Damberd. Daar stopte hij op 1 juli vorig jaar.

De Gilde is op maandag open vanaf 14 uur. “Dan is het markt in Bavikhove”.
Op dinsdag en woensdag is de zaak gesloten.
Op donderdag en zaterdag is het open van 10.30 tot 13 uur en opnieuw vanaf 16 uur.
Op vrijdag is het café open vanaf 16 uur en op zondag is het doorlopend open vanaf 10 uur.

davydemeyere@live.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.