Search

David, Martijn en Mitch dingen naar de pluimen

Op zaterdag 3 februari is het zover, dan wordt er gestreden naar de titel van Prins Carnaval in Gullegem. Na de boemelnacht en -run van vorige vrijdag, vindt de prinsverkiezing in het tweede carnavalsweekend in Gullegem plaats.

De drie kandidaten voor Prins Carnaval in Gullegem zijn David Vervaecke als ‘David de Garagist’, Martijn Dejaeghere als ‘Martijn de Jägermeister’ en Mitch Dejonckere als ‘Boma, mijn gedacht’.

De proeven

De proeven tijdens de prinsverkiezing bestaan uit een allegaartje van handigheid, creatief zijn, kunnen spreken, enz… Prins Robrecht leidt het team van vijf ordeleden die de proeven voorbereidden. Voor alle andere ordeleden zijn die proeven strikt geheim. Voor wie benieuwd is om de drie mannen te leren kennen, die dingen naar de prinselijke steek met pluimen, stellen we de drie kandidaten even voor:

David, de Garagist

David Vervaecke (45) is afkomstig uit Heule en is de zoon van Freddy Vervaecke en Cecile Pozzolo. Hij woont samen met Ursula Vanhoutte en hun twee dochters Louka en Emma in Gullegem. Zijn hobby’s zijn motorrijden en reizen.

David runt een garage in de Europalaan. De keuze voor ‘David, de garagist’ lag dus voor de hand.

David is kandidaat voor De Gouden Bank. “Ik denk dat we met de verkiezing vooral plezier kunnen maken en ik hoop deel te kunnen uitmaken van de Orde van de Vlaskapelle, een toffe bende.”

We konden eerder al langsgaan bij David thuis. Hieronder vindt u het artikel dat we toen maakten:

Martijn, de Jägermeister

Martijn Dejaeghere (32) is afkomstig uit Aalbeke. Hij is de zoon van Krist Dejaeghere en Heidi Houtekier. Hij woont in Gullegem en is gehuwd met Delphine Decan. Het koppel heeft met Florence en Juliette twee dochters.

Martijn is zelfstandig schrijnwerker en doet zolderinrichtingen, isolatie- en gyprocwerken. Daarnaast heeft hij een foodtruck met pasta en hamburgers. Zijn vrouw runt een Baby Spa in het Centrum van Gullegem. “De voorste gedeelte van deze zaak zal ik zelf volledig veranderen en we hopen om tegen eind februari – na het carnaval dus – onze pastabar weer te kunnen openen.”

In zijn vrije tijd houdt Martijn van voetbal en mini-voetbal. Hij is lid van KSV De Ruiter en minivoetbalploeg Omer Oeliever.

Prinsverkiezing

“In 1977 nam mijn grootvader Guido Dejaeghere deel aan de prinsverkiezing. Hij werd tweede na Serge de Facteur. Het was een droom van mijn grootmoeder dat ik eens zou meedoen als herdenking naar mijn opa toe. Hopelijk kan ik waarmaken wat mijn grootvader vroeger geprobeerd heeft.”

Martijn is kandidaat voor de carnavalsvereniging De Gullewappers en zijn supporterslokaal is Café Den Osse.

“Het is al een zestal jaar dat ik het carnaval volg. Vorig jaar is het eigenlijk begonnen met Olly Wannabe, één van de kandidaten toen. Ik zou dit jaar deelnemen als hij zou winnen. Hij won echter niet maar ik had de smaak te pakken en besliste toch om mee te doen.”

De inspiratie voor zijn carnavalsnaam ‘Martijn, de Jägermeister vond Martijn toen hij op skireis was, en met zijn equipe nadacht over wat hij met zijn naam ‘Dejaeghere’ kon doen.

Boma, mijn gedacht

Mitch Dejonckere (34) groeide op in Loker (Heuvelland) en is de zoon van Lucien Dejonckere en Christa Nuytens. Hij woont in Gullegem samen met Kelly Vermeulen en heeft met Liam, Tibo en Maurits drie zonen. Hij werkt als werfleider bij Mi Casa in Waregem.

Al van tijdens zijn jeugd werkte Mitch in de horeca. In 2016 nam hij een jeugdcafé over dat hij uitbaatte met zijn vrouw. “In 2018 kreeg mijn vrouw de kans om De Middenstand in Ingelmunster uit te baten. We runden ook Café Plectrum in Izegem. Kort voor corona hebben we allebei de zaken verkocht. Sinds januari 2020 wonen we in Gullegem.”

Mitch speelde vroeger American Football en houdt ook van gewone voetbal. Zijn kinderen voetballen bij de U9 en de U12 bij FC Gullegem, dat dicht bij zijn deur ligt. Hij supportert ook voor Club Brugge.

Daarnaast is hij brandweerman.

Prinsverkiezing

Vorig jaar maakte Mitch voor het eerst de prinsverkiezing mee. “We namen ook met de Brandweer deel aan de carnavalstoet. Dat is echt een topgebeuren!”

Mitch’ kandidaatstelling kwam er door een weddenschap met de brandweer. “Ik heb dan ook de Brandweer achter mij, maar ook FC Gullegem, een dansschool en een jeugdbeweging, tot in Ledegem toe.” Zijn supporterslokaal is Bockor Café.

Voor de keuze van zijn carnavalfiguur, had Mitch drie voorstellen. “Boma kwam er al beste uit. De kampioenen zijn gekend bij jong en oud en Boma is hét karakterfiguur daarin.”

Mitch is vooral zijn sponsors dankbaar. “Zonder hen zou de campagne niet haalbaar zijn!”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.