Search

Dames van Markant kregen letterlijk een betoverende start

copyright foto Els Deleu

In het Herenhuis in Moorsele vond op woensdag 13 september de startdag plaats van Markant Moorsele. Een kleine 30 dames kwamen er op af. “We willen er op inzetten om nog meer dames uit Moorsele aan te trekken voor onze vereniging!”

Christine Cnops is voorzitter en Ann Creus doet de ledenadministratie. Beiden wonen in Wevelgem. Siska Defreyne uit Moorsele kwam nu ook in het bestuur en ondersteunt logistiek.

“Vorig jaar hadden we 22 leden”, luidt het. “Op onze activiteiten is er telkens een opkomst van 60 tot 70 % van de leden, wat zeer hoog is.”

Het nationale thema van Markant voor dit werkjaar is ‘Goesting’.

Startdag

Op 13 september zorgde het bestuur voor ‘een betoverende start’. “De leren moeten elkaar kunnen verkennen en praten met elkaar.”

De (potentiële) leden kregen op de startactiviteit de jaarkalender en de regiofolder voorgeschoteld. Ze genoten van een aperitief, een hapje en een dessertje. Er kwam ook een goochelaar langs die er letterlijk een betoverende start van maakte.

Naast rond het thema ‘Goesting’ wordt er dit jaar ook gewerkt rond de paraplu. Elke aanwezige kreeg woensdag een plooiparaplu mee naar huis.

Er werden onder meer al etentjes en kookprogramma’s gedaan, er werd al een wijndomein bezocht. “Look fantastic’ was de grootste activiteit waar 30 personen naar toe kwamen.”

Een vaste stek voor activiteiten heeft Markant Moorsele niet. “Het OC De Stekke en bij de startdag het Herenhuis in Moorsele, MiKaaZa in Wevelgem, De Witte Meulne,… zijn allemaal plaatsen waar we al activiteiten organiseerden.”

Goesting

“Binnen een thema als ‘Goesting’kan je heel veel organiseren”, luidt het bij het bestuur. De dames werkten dan ook een veelzijdig programma uit met 10 activiteiten. “We probeerden om het samenkomen van kunst en cultuur, het aangename en het creatieve te verweven in ons programma.”

We houden er rekening mee dat we niets organiseren tijdens de schoolvakanties.”

Twee activiteiten zijn exclusief voor leden, nl. Een bedrijfsbezoek in oktober en een avondje toneel waar we naar een avant-première kunnen gaan in maart. “De andere activiteiten bieden we voor leden goedkoper aan, maar ze staan voor iedereen open.”

“We sluiten in november ook aan bij de Ladies Night van de gemeente Wevelgem waar alle vrouwenbewegingen naar toe gaan.

In december is er een actieve keuze-activiteit. “We hebben voor die avond verschillende activiteiten voor ogen. Op de startdag kregen de vrouwen de mogelijkheid tot kiezen.

“Wat tamelijk exclusief is, is onze activiteit in april volgend jaar”, luidt het. “We werken samen met Markant Gullegem en nodigen de hoofdcipier van de vrouwenafdeling van de gevangenis van Brugge uit voor een lezing.

Voor de crea workshops wordt iemand uitgenodigd die potten bakt in de Provence. “We mogen kiezen wat we in klei maken.”

Afsluiten van het werkjaar zal gebeuren met een zomerse activiteit.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.