Cyclocross in het Preshoekbos

Heidi, Milan en Bjorn in het begin van het Preshoekbos (copyright foto Els Deleu)

David Verdonck en Heidi Vandersteene organiseren op zondag 29 januari een Cyclocross in Het Preshoekbos in Marke.

Iedereen kan deelnemen aan de Cyclocross, die in verschillende leeftijdscategorieën en zowel voor mannen als vrouwen als voor kinderen en jongeren georganiseerd wordt. Koersfietsen en mountainbikes zijn toegelaten, maar geen elektrische fietsen. Een fietshelm is verplicht.

Voor wie aangesloten is betreft het een Europees kampioenschap.

De inschrijvingen gebeuren in de polyvalente zaal van de basisschool Het Open Groene. Er zijn ook eet- en drankstandjes op het schooldomein. “Hamburgers, braadworsten en Mexicano’s kunnen er gegeten worden.”

De start is voorzien op het einde van de Pieter Casierstraat in Marke aan de boerderij van boer Marc. “Er wordt volledig in het Preshoekbos gereden en er zijn hindernissen”, vertelt Heidi. In de Pieter Casierstraat zal er een afspuitstand zijn.

Wie aangesloten is bij de bond LRC betaalt 5 euro inschrijvingsgeld, wie niet aangesloten is betaalt 15 euro met een dagvergunning inbegrepen.

Vanaf 11.30 uur starten de inschrijvingen in de polyvalente zaal van Het Open Groene en dan starten de eerste wedstrijden voor kinderen om 12.30 uur.  Er wordt in verschillende categorieën gereden volgens leeftijd. Om de 25 minuten start er een reeks. “Vanaf geboortejaar 2018 kan er deelgenomen worden.”

Na een pauze starten de volwassenen dan om 14 uur. De jongeren rijden laatst.

“Onze zonen doen Cyclocross”

Heidi werkt als kapster in haar salon in de Kalvariestraat en haar man Bjorn is de zaakvoerder van Verda Motors. Hij verkoopt en herstelt moto’s en scooters en is verdeler van crossmoto’s Fantic. “We hebben een motorcrossteam met 13 piloten die voor ons rijden. Bjorn en onze jongste zoon Mathis doen motorcross. Met de vzw organiseren we de cyclocrosswedstrijd, en dit voor het eerst in het Preshoekbos in Marke. Onze zonen Milan (16) en Mathis (14) doen ook allebei cyclocross.”

Ondertussen zijn de voorbereidingen begonnen voor het maken van het parcours. “Het is de bedoeling dat we de cyclocross elk jaar organiseren.”

Heidi voegt er nog aan toe dat ze dan op 26 en 27 juni een motorcrosswedstrijd organiseren in Rollegem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.